"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sur esnafı zor durumda: Perişan olduk, evimize ekmek götüremiyoruz!

13 Aralık 2015, Pazar 16:29
Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde günlerdir işyerini açamayan esnaf isyan etti.

İlçeye yakın bir noktada bir araya gelen Sur esnafı, ortak açıklama yaparak, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Günlerdir işyerlerini açamadıklarını ve ekmek götüremediklerini anlatan esnaf Kadir Aydın, “Şimdi ise evine ekmek götürmekte zorlanmaktadır. Neredeyse haftanın 6 - 7 günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnaf işyerini açamamaktadır.” dedi. 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bir araya gelen Sur esnafı adına Kadir Aydın açıklama yaptı. Kadir Aydın, 22 Temmuz’dan beri başlayan çatışmalı süreç ve hendek eylemlerinin tüm bölgeyi etkilediğini söyledi.

Aydın, “En çok bizi yani Sur ilçesini etkilemiştir.” dedi. Sur ilçesinin bu yıl UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesini alındığını belirten Aydın, şunları ifade etti:

“Bu karar Diyarbakır halkını çok sevindirmişti. Doğal olarak turizmi canlandıracağını ve zaten çok zor durumda olan bölge esnafına cansuyu sağlayacağı yönünde büyük umutlar oluşmuştu. Ancak 2 aydır yoğunlaşan hendek eylemleri beraberinde çatışmalı süreci ve sokağa çıkma yasağını getirdi.” 

Çok zor durumda olan esnafın kirasını, vergisini ödemekte zorlandığını belirten Aydın,

“Şimdi ise evine ekmek götürmekte zorlanmaktadır. Neredeyse haftanın 6 - 7 günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnaf işyerini açamamaktadır. Çok sayıda esnafımız çeklerini ve senetlerini ödeyememesi nedeniyle hukuki ve cezai yaptırımlara maruz kalmıştır.” diye konuştu. 

"HENDEKLER KAPATILSIN, BARİKATLAR VE SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI KALDIRILSIN"

Son bir ayda Sur’da bine yakın esnafın vergi kaydını sildirmek ve ticari faaliyetlerini sonlandırmak için maliyeye müracaat ettiğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

“Esnaflar olarak kendimizi ve hizmet verdiğimiz halkımızın geleceği kaygısı dışında herhangi bir taraf olma ve siyasi duruşumuz söz konucu değildir. Esnaflar olarak zor ve perişan durumdayız. Bir an önce hendek eylemlerinin ve bundan doğan çatışmalı sürecin sona ermesi iç barışın sağlanması, esnafın bu sıkıntılardan kurtulması önemle arz etmektedir. Sonuç olarak hendekler kapatılsın, barikatlar kaldırılsın ve sokağa çıkma yasağı uygulamasına son verilsin.” 

“POLİS DE ASKER DE DAĞDAKİ DE KARDEŞİMİZDİR” 

Bu talepleri devlet yetkililerinden, HDP’den AKP’den rica ettiklerini ifade eden Aydın,

“Bu memleket bizim memlekettir. Ateş düştüğü yeri yakar. İnsanlarımız ölmesin. Polis de asker de bizim kardeşimizdir. Dağda olan şahıslar da bizim kardeşimizdir. Bunların tek bir canı ve kanı dökülürse inanın bizim bütün işyerlerimiz yansa da umurumuzda değil. Onun için diyoruz lütfen bu halka çare bulun. Bugün Sur’da yaşananlar yarın Yenişehir, Kayapınar'a ulaşacaktır. Memleketimize sahip çıkalım. Burası Diyarbakır, peygamberler şehridir." dedi.

Okunma Sayısı: 1876
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    14.12.2015 07:54:46

    ahmetsaid kardeşim el hak haklısın.Şu an doğu ve g.doğuda bunlar yaşanırken batıda farklılık mı var.Batıda dini isitismar edene haydi git başka kapıya,sen ehli imanın arasına nifak ve şikak soktun.Dini kirli ve necis siyasetine alet ettin.İdare ediyorum adı altında masumların akıllarını,vicdanlarını iğfal ettin diyebildikmi.Oyu verirken üç-beş dünyalığa veya nefse hoş gelen ucuz tezgahtar ağızlarına mı kanarak oy verildi yada ADALET,HAK-HUKUK,VİCDANLAR katledilmesine rağmen nefse uyulup yaldızlı sözlere mi oy verildi.Bakın aile hayatı darmadağın,boşanmalar almış başını gidiyor.FAİZ,ZİNA teşvik ediliyor.ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN diyoruz lakin bunu dillerimizin yanında fiillerimizlede göstermeli,AKP yılanından uzak durmalıyız.

  • ahmed said

    13.12.2015 18:34:10

    mağduriyetlerini dile getiren halkımız acaba kendilerine düşen görevi yaptılar mı?mesela marksist leninist bir yapıda olan pekaka ve hadepeye karşı bir araya gelip biz terör istemiyoruz bizim mabedlerimizi yakmayın mahallemize hendek kazmayın diyebildiler mi?yoksa etnik kimliklerini ön planda tutup gerek seçimlerde oy verme gerekse diğer zamanlarda lojistik destek sağlama yönünde mi iradelerini kullandılar?ben de güneydoğuluyum içinizden biriyim ancak sizler etnik kimliğinizi Din-i mübin-i islamın önüne koydunuz.Bunlar bizim davamızı güdüyorlar diye her türlü kolaylığı sağladınız bu gün ise onlar size bu mağduriyeti yaşatıyorlar.Derim ki kendi düşen ağlamamalı.Muhafazakar bildiğim benim halkım meğer etnik kimliğini her şeyin üstünde tutmuş.rabbimse şiddetli şefkat tokatları indiriyor başlarına ardı ardına.daha kimbilir neler göreceğiz.nerde kaldı iman islam davası.Allahümmehfezna.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı