"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeliler Öncüpınar sınır kapısına akın etti

07 Temmuz 2015, Salı 13:23
Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Geride bıraktıkları akrabalarıyla bayram sevincini yaşamak isteyen bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Pasaportu bulunan sığınmacılar, yanlarına aldıkları temel ihtiyaç malzemeleriyle ülkelerine geçti.

Kapıdaki yoğunluğun bayrama kadar daha da artması bekleniyor. 

Suriyeli Ahmet Hossan, Esed'in saldırıları nedeniyle 3 yıl önce Kilis'e geldiğini bildirdi. Bayramda Halep'te olacağını ifade eden Hossan, "Bir bayrama daha buruk giriyoruz. İnşallah bir an önce savaş biter ve bizler de Suriye'ye döneriz" diye konuştu. 

Fatma Meryem ise bayramda akrabalarıyla birlikte olacağından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Bu arada, Öncüpınar Sınır Kapısı, alınan karar doğrultusunda 9 Mart'ta yaya ve araç girişine kapatılmıştı. İnsani yardım ve sağlık ekipleri dışında girişe izin verilmeyen kapıda sadece çıkışa müsaade ediliyor.

AA

Okunma Sayısı: 1348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı