"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarihi mezarlığa rezidans yapıldı iddiası

12 Nisan 2015, Pazar 13:38
Maçka'da, Maçka Rezidans'ın yapıldığı alanın mezarlık olduğu ortaya çıktı.

İnşaatın bitimine kadar mezarlık olduğu yönündeki iddialar yalanlanırken, Koruma Kurulu'nun mezarlık dediği belirtildi. 

Meydan gazetesinin haberine göre, tarihi mezarlık Anıtlar Yüksek Kurulu’nun 19.11.1972 tarihli kararında bugünkü rezidans alanının Maçka İslam Mezarlığı olduğu belirtilip korunması istenmiş. Ancak bu karara rağmen, 2012’de bu alana 3 gökdelen inşa edilmiş. Yapım aşamasında alanın mezarlık olduğu gündeme gelmiş ancak konu yetkililer tarafından yalanlanmıştı.

1730’da mezarlık olarak tahsis edilen alanda 1900’lerın başına kadar defin işlemi yapıldığı kaydedildi. 1930’da kapasitesi dolduğu için definin yasaklandığı belirtildi. Gökdelenlerin hemen önünde kalan birkaç tarihi mezar ise kamufle edilerek atıl halde bırakıldı. Ağaçların arasında kalan ve tamamen görünmez durumda olan birkaç mezarın hali ise içler acısı durumda.

Okunma Sayısı: 2643
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kadir

    12.4.2015 22:31:32

    ahirzamandayiz parkta oturan insanlarin tepesine beton aracini bosaltip insaat yapmadiklari kaldi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı