"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tek adamlık partiyi de bitirdi

03 Temmuz 2019, Çarşamba 18:24
Eski AKP’li Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul’da yapılan 23 Haziran seçimleri sonrası AKP’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Günay, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü görüntüsünün arkasında siyasi tarihinin en güçsüz, en çaresiz dönemini yaşıyor” dedi. RS FM’de yayınlanan programa katılan Ertuğrul Günay, AKP’nin İstanbul seçimini büyük bir farkla kaybetmesinden sonra yaşanan süreci ve parti içinden çıkacağı iddia edilen yeni siyasi oluşumları değerlendirdi. AKP’nin İstanbul seçimini kaybetmesinin hezimet olduğunu belirten Ertuğrul Günay, “İstanbul gibi çok iddialı olduğu bir alanda, seçimi tekrarlattığı bir durumda 15 bin farka 800 bin daha eklendi. Bir anlamda millet artık yeter dedi. Bu sonuç AK Parti’nin 17 yıllık serüveninin inişe doğru geçtiğini gösteriyor” açıklamasını yaptı. “Mutlaka siyasette yeni bir dönem yaşayacağız” diyen Günay şöyle devam etti; “Siyasi parti için doğru olan, sağlıklı bir durum değerlendirmesi yapmak, yeni analiz ve tahliller yaparak, yeni tavırlar geliştirmektir. AK Parti 2011’den itibaren bu alanı yitirdi. Bir ‘tek adam’ egemenliği hakim oldu. Farklı seslerin, itirazların bastırıldığı, itiraz etme ihtimali olanların uzaklaştırıldığı bir yapı oluştu. Bu yapı parti olmaktan çıktı, bir işletmeye döndü. Bu yapının kendini revize etmesi çok zor.”

Etiketler: ertuğrul günay
Okunma Sayısı: 1623
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı