"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tepki çeken kanlı afişler kaldırıldı

02 Mayıs 2015, Cumartesi 15:46
Sosyal medyada paylaşılan ve tepki çeken afişler Van Belediyesi tarafından kaldırıldı.

 

Reklam afişindeki 'musluktan kan akan' görsel ve beraberindeki Türkçe ve Kürtçe; 'önleminizi alın', 'bir gün bitecek', 'bir gün her şey', 'sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'nefessiz kalmayalım', 'farkında mısın?' yazılı ilanlar asıldı. Üzerinde başka bir açıklama veya bir kurum ismi bulunmayan billboardlar Van'da gündem konusu oldu. 

Van şehir merkezindeki birçok yere asılan ve polemik konusu olan musluktan kan akan görsellerin olduğu billboardlar bugün değiştirildi. Afişleri asan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, billboardların tartışma konusu olması üzerine dün konunun ‘basit siyasi hesaplara alet edilmeyecek kadar değerli’ olduğunu belirterek, afişlerin askı süresinin bugün dolup değiştireceğini açıklamıştı.

Reklam afişindeki 'musluktan kan akan' görsel ve beraberindeki Türkçe ve Kürtçe; 'önleminizi alın', 'bir gün bitecek', 'bir gün her şey', 'sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'nefessiz kalmayalım', 'farkında mısın?' yazılı ilanlar asıldı. Üzerinde başka bir açıklama veya bir kurum ismi bulunmayan billboardlar Van'da gündem konusu oldu. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk bunun halk tarafından 'Tehdit' olarak algılandığını belirtirken, billboardlarla ilgili yazılı açıklama yapan VASKİ ise, kendilerinin hazırladığı bu ilanların 'Su Kültürünü Geliştirme Projesi' kapsamında tasarlandığını ve 2015 yılında 80 milyon TL'lik yatırım planlandığını açıkladı. VASKİ ayrıca projenin ihale çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını, bunun yanı sıra yatırımların doğru değerlendirilmesi ve amacına ulaşması için insanları bilinçlendirmek amacıyla bu ilanların hazırlandığını kaydetti. 

"Kentte asılı bulunan billboardlar, hazırlığı yapılan ve her biri ortalama olarak 5 gün asılı kalacak bir dizi billboardın sadece ilkidir." Denilen açıklama da, “Bu kapsamda yapılan çalışmalar, basit siyasi hesaplara alet edilmeyecek kadar değerlidir." denmişti.

Polemik konusu olan kan akan çeşme billboardların yerini, bugün ise üzerinde VASKİ'ye ait olduğu belirtilen 'Bir gün tükenebileceğinin farkında mısınız?', 'Su sadece bizim değil bütün canlıların', 'Her şey elimizde', 'Bir gün her şey sudan ucuz olacak. Önlemimizi alalım tasarruflu kullanalım', 'Dünya su ile güzeldir. Suyumuzu koruyalım' yazılı afişler billboardlara asıldı. Bazı billboardların yırtıldığı da görüldü.

Etiketler: afiş, vaski, van, afiş, tepki
Okunma Sayısı: 3098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı