"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröristlerin kimlikleri belli oldu

03 Mart 2016, Perşembe 14:01
İstanbul, Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'e saldırı düzenleyen kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu.

Saldırının ardından girdikleri binada etkisiz hale getirilen iki saldırganın terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu belirlendi. 

Berna Yılmaz'ın, 14 Mart 2010'da düzenlenen ''Roman Vatandaşlarımız ile Buluşuyoruz'' konulu toplantıda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada pankart açma eyleminin de arasında bulunduğu çok sayıda eyleme katıldığı gerekçesiyle yargılanıp 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. 

Saldırganlardan Çiğdem Yakşi'nin de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik saldırı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı. 

Kadın teröristler olay yerine 25 dakika önce gelmiş

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı saldırı yapan kadın teröristlerin olay yerine 25 dakika önce gelerek beklediği öğrenildi. Teröristlerin olay yerine gidiş ve olaydan sonra kaçışları güvenlik kameralarına yansıdı. Teröristlerin, çevik kuvvete doğru giderlerken sakin olmaları dikkat çekti.

İki kadın terörist, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yakın olan Uluhan Sokak’tan 09.20’de geçti. Sakin oldukları gözlenen teröristlerde, olay yerine giderken silah görünmüyor. Çantalı olan iki terörist, konuşarak sokaktan geçiyor. Sokak içerisindeki esnaflar da teröristlerden şüphelenmiyor. 09.45’de Çevik Kuvvet polislerinin bulunduğu otobüse silahlı saldırı gerçekleştiren 2 kadın terörist, ellerinde silahlarla 09.48’de yine aynı sokaktan koşarak kaçıyor.

Teröristlerin olay yerine gelişleri ve kaçmaları an be an kameralara yansıdı. 

DHA

Okunma Sayısı: 2627
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı