"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröristlerin sempatik gösterilmesi bizi kahrediyor

23 Aralık 2014, Salı 11:00
Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, akil insanları şehit aileleri ve gazilerin çözüm sürecine bakışları ve hassasiyetleri ile ilgili söylemlerini ilgili yerlere iletmemekle suçladı.

Dernek Başkanı Yavuz, şehit aileleri ve gazilerin terör bitsin, şehitler gelmesin söylemlerinin sadece ele alındığını anlatarak, “Biz bunları söylerken terör örgütü ile masaya oturulsun demedik. Akil insanlar bunu iletmedi. Gittikten sonra da bizi arama ihtiyacı bile duymadılar. En azından söylemlerinizi, hassasiyetlerinizi hükümet yetkililerine ulaştırdıklarını söyleyebilirler. Onu da yapmadılar.” dedi. 

Terör örgütünün dün de bugün de tek hesabının bölünmek, ayrışmak, toprak bütünlüğümüzü parçalamak olduğunu söyleyen Gazi Ali Yavuz, PKK terör örgütünün bu yönde ciddi çaba sarf ettiğini aktardı. Yavuz, bugün gelinen noktada 40 bin kişinin katili, birçok insanının kanına eli bulaşmış terör örgütü mensuplarının güzel, iyi ve sempatik gibi gösterilme çabalarının kendilerini kahrettiğini anlatarak, akil insanların hükümet yanlısı ve hatta içerisinde terör örgütü sempatizanı olduğunu bildiklerini ifade etti.

“Ülkemizden, devletimizden şahsi bir beklentimiz yok ve olamaz da” diyen Yavuz, tek dertlerinin ülke, toprak bütünlüğü olduğunu ifade ederek, akil insanlara şöyle tepki gösterdi: “Akil insanlar şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerimizi iletmediler. Çünkü iletselerdi bugün böyle olmazdı. Şehit ailelerinden ve gazilerinden bazıları destek veriyor. Ama çoğu destek vermiyor. Destek verenlerde şehitler gelmemesi, terörün bitmesi yönünde söylemleri var. Ama hiçbiri terör örgütüyle masaya oturulsun demiyor. Bu kısım atlanıyor, bu kısım söylenmiyor. Şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak çözüm yapılıyor deniyor. Ama öyle bir şey yok ve şehit aileleri ile gazilerin hassasiyetleri gözetilmiyor. Bizim en önemli hassasiyetimiz ülke topraklarımızın bölünmemesi, toprak bütünlüğünün sağlanmasıdır. Biz ülkemiz için vereceğimizi verdik. Şehitlerimiz canını verdi. Bizler de uzuvlarımızı verdik.”

Ali Yavuz, birçok insanın vatan için bedel ödediğini ve bugün de ödemeye hazır olduğunu hatırlatarak, “Bizim genç yaşta insanlarımızın şehit olmasına, bizlerin gazi olmasına neden olanlara taviz verilmesin. Sanki bunlar masummuş gibi, hak arıyormuş ve haksızlığa uğramış gibi gösterilmesin. Haksızlığa uğradıklarını göstermeye çalışıyorlar. Geçmişte bazı yanlışları bugün bir bahane olarak ortaya koyamazsınız.” diye konuştu.

'AKİL İNSANLARIN HÜKÜMETİN DESTEKÇİLERİ OLDUĞUNU BİLİYORDUK'

“Akil insanlar bizi aramadı. Akil insanların hükümetin destekçileri olduğunu biliyorduk. Bir grubu içinde terör örgütü sempatizanı da vardı” diyen Ali Yavuz, Kayseri’ye gelenlerin içinde de terör örgütü sempatizanları olduğunu hatırlattı. Yavuz, akil insanların ziyarete geldiklerinde şehit aileleri ve gazileri olarak hassasiyetlerini ilettiklerini belirterek, “Kendilerine rahatsızlıklarımızı söyledik. Sorduk. Rahatsız olduğumuzu ve terör örgütünün böyle bitirilemeyeceğini güçlü olarak bu süreçten çıkacağını ilettik.” şeklinde konuştu. 

'CUMHURBAŞKANIMIZA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜÇLENECEĞİNİ BİZZAT İFADE ETTİK'

Dernek Başkanı Ali Yavuz, çözüm sürecin yanlışlığını gördüklerini ve bunu her ortamda dile getirdiklerini anlatarak, konuyu cumhurbaşkanına da ilettiklerini belirtti. Yavuz, “Başbakan olarak Kayseri ziyaretinde bulunduğu dönemde Cumhurbaşkanımıza sürecin yanlışlığını anlattım. Terör örgütünün bu süreçten güçlenerek çıkacağı ve Türk milletine zarar vereceğini söyledim. 'Zehirde olsa içeceğim bu süreçte' dedi. Biz Akil İnsanlara şehit aileleri ve gaziler olarak söylediklerimizi iletmediler. İletselerdi bugün bazı adımlar atılamazdı. Sadece birkaç yerde şehit ailelerimizin terör örgütü bitirilsin, analar ağlamasın, insanlarımız şehit olmasın dedi. Ama bunun yanında yapılanlar, giden sürecin doğru olmadığını beyan ettiler. Masaya oturularak çözüm süreci yapılsın demedik. Diyen de olmamıştır. PKK adını duyunca tüylerimiz ürperiyor. Onunla aynı masayı bırakın aynı odaya bile girmeyiz. Biz Akil İnsanların aramasını da beklemedik. Aramadılar. Ama bizim ilettiğimiz, ülkemizle ilgili hassasiyetleri iletip iletmedikleri ile ilgili bilgi vermelerini isterdim. Ama onu da vermediler.” diye konuştu.

Etiketler: pkk, akil insanlar, terörist
Okunma Sayısı: 981
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı