"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tır şoförleri, direksiyon başında bayramlaştı

24 Eylül 2015, Perşembe 12:55
Avrupa'ya gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen tır şoförleri, Kurban Bayramı'nı ailelerinden kilometrelerce uzakta karşıladı.

Uluslararası taşımacılık yapan tır şoförleri, ailelerinin geçimini sağlamak için Kurban Bayramı'nda da yollara çıktı.

İşleri gereği bayramda çalışmak zorunda kalan sürücüler, sınır kapısındaki geçiş sırasının kendilerine gelmesini beklerken aileleri ve yakınlarıyla telefonda bayramlaştı.

Şoförler, sınır kapısında bekleyen meslektaşlarının da tek tek bayramını kutladı. 

İstanbul'dan aldığı yükü Makedonya'ya götüren şoför Fikret Kurtuldu, tır şoförlerinin evine ekmek götürmek için bayram ve tatillerde de çalıştığını söyledi.

Türk milletinin ve İslam camiasının bayramını kutlayan Kurtuldu, bayram tatili için yolculuk yapan Türkiye'deki şoförlerin trafikte dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Yücel Mızrak ise İstanbul'dan Bosna Hersek'e malzeme götürdüğünü söyledi. Bayram sabahları evde olmayı arzuladığını aktaran Mızrak, "İş icabı bayram sabahı evde olamadık. Burada kuyruk da var. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Bayramları direksiyon başında geçirmek yerine ailemizin yanında olmayı tercih ederdik. Bu zaten her zaman yaptığımız iş. Geçen bayram da Sırbistan'a mal götürmüştük, o bayramı da ailemden uzakta geçirdim" diye konuştu.

Denizli'den Almanya'ya giden Osman Çetintaş da diğer insanların bayram sabahını evinde, tır şoförlerinin ise yollarda kuyrukta geçirdiğini dile getirdi. 30 yıldır tır kullandığını anlatan Çetintaş, "Tabii her bayram böyle geçmiyor, yüküm acildi yola çıkmak zorunda kaldım. Hanımımla, çocuklarımla telefonda bayramlaştık. Hepsi telefon ettiler, Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler: tır, şoför, bayramlaşma
Okunma Sayısı: 1732
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı