"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TSK’dan terörist saldırı açıklamaları

15 Ağustos 2015, Cumartesi 15:32
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir gün içinde ülke genelinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen veya gerçekleştirilmek istenen saldırı ve saldırı girişimlerini açıkladı.

Önemli Yurtiçi Olaylar başlığı ile TSK’nın internet adresinden yapılan açıklamada Bitlis, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Muş, Hakkari ve Siirt’teki olaylara yer verildi. 

Açıklamada bu sabah saat 05.05’te Tatvan/Bitlis’te “Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından Tatvan-Van Karayolu üzerindeki Kaynarca Jandarma Karakolu önünde (Tatvan’a iki km), bomba yüklü bir araç, uzaktan komuta ile patlatılmıştır. Olayda patlamanın etkisiyle bir Jandarma Er ile, bir sivil vatandaş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Patlama sonucu, karakolun ön kısmında maddi hasar meydana gelmiştir.” şeklinde bir hadisenin yaşandığı bildirildi. 

Dün akşam saat 21.30’da Doğubayazıt/Ağrı’da “Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Ağrı-Doğubayazıt karayolu kesilerek bölgeden geçen bir çekici yakılmıştır.” şeklindeki vaka aktarıldı.

TSK’nın duyurduğu diğer olaylar ile gerçekleştiği yer ve zamanlar şu şekilde: 

“14 Ağustos 2015 / 21:00, Yer: Merkez / BİNGÖL, Cereyan Tarzı: “Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bingöl-Erzurum karayolu kesilerek bölgeden geçen bir çekici yakılmıştır.”

“14 Ağustos 2015 / 18:00, Hizan / BİTLİS, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis / Hizan-Tatvan karayolu kesilerek yaklaşık 15 araç durdurulmuş ve özel şirketlere ait iki kamyonet yakılmıştır.”

"14 Ağustos 2015 / 09:00, Lice / DİYARBAKIR, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, görevden dönen Diyarbakır Lice’de, Geçici Köy korucularının görevden dönen araçlarına silahlı saldırıda bulunulmuştur. Geçici Köy Korucularının ateşle karşılık vermesi üzerine Bölücü Terör Örgütü mensupları bölgeden uzaklaşmışlardır. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.”

"14 Ağustos 2015 / 04:00, Varto / MUŞ, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Muş / Varto ilçesi Askerlik Şubesi Başkanlığına uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal karşılık verilmiş, herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.”

"14 Ağustos 2015, Merkez / HAKKÂRİ Hakkâri-Merkez ilçesi karayolunda tespit edilen bir El Yapımı Patlayıcı, saat 18.00 sıralarında yerinde imha edilmiştir.”

"14 Ağustos 2015, Güroymak / BİTLİS Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Bitlis İli Güroymak İlçesi Cevizyatağı Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.”

"14 Ağustos 2015 Silvan / DİYARBAKIR, “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır / Silvan Çatakköprü Jandarma Karakoluna, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.”

"14 Ağustos 2015, Şemdinli / HAKKÂRİ Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olmuştur.”

"13 Ağustos 2015 / 23:00, Eruh / SİİRT, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt / Eruh İlçesi Emniyet Tepe mevkiinde bulunan bir GSM Baz İstasyonu El Yapımı Patlayıcı ile tahrip edilmiştir.”

Okunma Sayısı: 1557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı