"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye bu gerilimi nereye kadar taşıyabilir?

01 Ocak 2015, Perşembe 10:30
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, Bugün TV'de katıldığı programda yazdığı bir tweet'ten dolayı gözaltına alınan ve mahkemeye sevkedilen Gazeteci Sedef Kabaş'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Gidişat son derece vahim" diyen Güleçyüz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Hatırlayacaksınız, Sayın Erdoğan bir kaç gün önce "Türkiye normalleşiyor" dedi. Medya operasyonundan sonra söyledi bunu. Eğer normalleşen Türkiye, onların mantığında buysa normalleşme işaretleri değil bunlar. Tam tersine, muhalif görüş ve tutum sergileyen insanların diken üstünde durmaya kendilerini hazır hissetmelerini hedefleyen bir ortam sanki oluşturuluyor. Baskı, baskın, tehditlerle, polis operasyonlarıyla, "17 Aralık kapatılmak isteniyor" eleştirisi yapanlara polis göndererek, bilgisayarına, cep telefonuna el koyarak nereye varılabilir? Türkiye bu gerilimi nereye kadar taşıyabilir? Son derece vahim bir gidişat aslında bu. Gittikçe anormalleşen, evrensel demokrasi ve hukuk kriterlerinden uzaklaşan, otriterleşen bir Türkiye manzarası çiziyor bu hadiseler.

Okunma Sayısı: 3311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • AHMET YALÇINKAYA

    26.3.2016 10:57:51

    Zira ehli dalaleti deşifre eden müslümanları uyandıran KUR AN VE SÜNNET ÖLÇÜLERİNDE bir görüş ve feraset kazandıran şahsı maneviyi temsil eden ve hep doğruyu yazmış bu güne kadar bir tek yalanı görülmemiş, her ikaz ve haberinde haklılığı defalarca kere ortaya çıkmış bir gazetedir. (Basın Yayın kurum tekzip raporları bunun delilidir). Yeni Asya haricinde risale i nur u anlatan ölçülerine uygun hareket eden muadil bir gazete yoktur, benzeride yoktur.Davası Risale Nur Hakikatleri olan bu gazeteyi insaf ile değerlendirsin mahkeme i kübradaki hesabı muhasebeyi düşünsün. Orda söyleyebileceğini, bur da söylesin.Yeni Asya Hakkın Ve Hakikatın yanındadır kişilere , partilere, ideolojlere, şahıslara bağlı değildir.Özgür ve demokrattır, hak adalet ölçülerinde haraket eder...

  • AHMET YALÇINKAYA

    26.3.2016 10:57:25

    Yeni Asya Gazetesi Kuruluş amacıRisalei Nur ların tanıtılması neşri ve hakikatlerinin duyurulması için Üstad ın talebesi Zübeyir Gündüzalp tarafından kurulmuş o günden bu zamana kadar da RİSALE İ NUR ölçüleri ve prensipleriyle hizmetine devam etmiş risalei nurun siyaseti neyse Yeni Asya da aynı ölçüde hareket etmiş Risalei Nur daki ölçü ve prensiplerin dışına çıkmamıştır. Bu güne kadarki yayınlanmış olan her bir sayısı bunun delilidir.Risale i Nur Talebeliği ünvanını tam olarak hak etmiştir.

  • Garip

    1.1.2015 21:22:48

    Evet; Bu toplumun büyük bir kısmı ne oldum delisi olmuş bir şahsın peşine takılmış bu şahıs da cidden hasta ruhlu bir adam ancak o kadar cerbezealut davranıyor ki herkesi hatta Nurcuları bile evsunlayacak tarzda toplumu etki alanına almaktadır bu da toplum için son derece tehlikeli bir gidiş olarak görmekteyim çünkü bakın yaklaşık bir yıl öbce Ergenekon paronayası ile toplumu peşine takmıştı şimdi ise Paralel paronoyası ile toplumu bir yerlere sürüklemektedir bu yerde uçurumdan başka bir yer olmadığını görmek çok zor değildir.Cenab-ı Allah bu topluma akıl izan ve vicdan ihsan etsin, dün Ergenekon diye insanları korkuturken bu gün Ergenekon çeteleri ile kol kola birmiş Parelel öcüsü ile milleti korkutmaya çalışıyor yarın bakalım başka ne çıkarır onun için bu adamın ne yapacağı hangi düşmanı ne zaman icad edeceği bilinmiyor dolayısıyla Yeni Asya baştan itibaren bu adamın haleti ruhiyesini keşfettiği için bunun yanında olmamakla çok büyük bir iş yaptığı kanaatındayım..

  • Mustafa AKGÜL

    1.1.2015 21:03:48

    Gerek Saidi Nursi ve gerekse Mehmet akif 'Ulu Hakan Abdülhamit' hakkında o dönem gereği birçok yakışıksız söz söyledikleri günümzde herkes tarafından bilinmektedir.Bu durumu saklamanın-inkar etmenin kime ne faydası var.İletişimin yaygın olduğu bu çağda neyi kapatabilece-ğinizi sanıyorsunuz?

  • Hayati Binler

    1.1.2015 20:59:41

    Hemşehrim olan Sayın Demirel'e, kendi vaziyetlerine bakmadan ileri-geri laf edenlere kapak gibi bir video olmuş. Demokrasiyi dem ve damarlarına kadar işletmeyen çalışan Demirel nerede, şimdiki rey-i vahidçiler nerede? Kıyas kabul etmez, yani kıyas-ı maalfarıktır. Bu memleket bunları haketmiyor. Yazık.

  • HÜSEYİN İLHAN

    1.1.2015 19:28:25

    Bugün ülkemizde yaşanılanların acı olanı şu ki;Din,iman,ahlak,hak,hürriyet diyerek haksızlıklara,yolsuzluklara,yasaklara karşıyız iddiaları ile milletten yetki alanların bugüne kadar 'menfaat birlikteliği yaptıkları,kişilerle arasında menfaat çatışması olunca ortağına akla ziyançamur atmalar yaşanmıştır.Bir bakanın 1 milyonluk saat takması ve bunu kaçakçılık ile temin etmesi dahi nazarlardan kaçıyor.HAK-HUKUK diyenlerin 77 milyonun kul haklarına girmesi maalesef müslüman insanımızın siyasete esir olanlarınca 'NORMAL,kabul edilebiliyor.Bu hal müslümanın dünyevileşme yolunda diğer insanlardan mesafesini yakınlaştırmasının delilidir. Hele hele R.NUR ları koruyoruz,basıyoruz palavraları ve riyakarlıkları ise fakültelerde doktora tezi yapılacak kadar vahimdir.YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ alan kişinin FİLİSTİN ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ verilen şahsa sarfettiği sözler ise hadisenin hangi boyuta ulaştığının acı ve hazin halidir.

  • refik

    1.1.2015 18:36:35

    Darbe olsa gerilim ortadan kalkardı; ne de olsa seçimle bu adamlar gitmiyor; halk onları seçip duruyor...

  • Bahtiyar

    1.1.2015 18:18:06

    Bence Yeni Asya grubunun siyasete bulaşmıyoruz, anlayışını gözden geçirmesi gerekiyor. Siyaset yapabilir, buna hakkı var, fakat bu yolun Said Nursi yolu olmadığını bilmek gerekiyor. Şu haliyle Zaman gazetesi siyasete ne kadar bulaşmışsa Yeni Asya da o kadar bulaşmıştır. Ortada haksızlığa karşı çıkmaktan öte bir görüntü ve gayret görüyorum.

  • sedat

    1.1.2015 15:19:51

    Yeni Asya zamaninda AKP ye taraf olmadiği halde parti kapatma davasinda demokrasi ve hukuk adina bunun yanliş olduğunu söylemiş. Şu andada çok yanlişlari bulunan bir cemaate hukuksuzluk yapiliyor ezilmeye çalişiliyor. Sonuçta haksizliğin ne nedenle kime yapilirsa yapilsin karşi çikmak ahrarliğin bir gereğidir.

  • kurt

    1.1.2015 13:54:55

    Adı bahtiyar, kendi bahtsız kardeşim: Niçin böyle yaptığınızı ya da ne yapmak istediğinizi anlamak mümkün görünmüyor. Kulaklar kapalı, kalpler mühürlü, feraset yerlerde, gözler fersiz.. Nereye gittiğinizi ve beraber milleti nereye sürüklediğinizi, kimlere arkadaş ve dost ve yoldaş olduğunuzun farkına varabilseydiniz korkudan uykularınız kaçar, gözyaşlarıyla Allah'tan af dilemekten başka bir yol göremezdiniz. Bakıyorum, halinize acıyorum! Bu da benden acı yorum!..

  • Rahmi Irmak

    1.1.2015 12:54:39

    Bence Ergenekon tekrar geri dönüyor Bu savaşların sonunda AK parti değil Ergenekon kazanacak. Ama Gülen Hocada Bediüzzamanın çizgisini terkeddiği için cezasını bulmuştur. Bizim işimiz siyaset değil Allah rızası olmalı...

  • Bahtiyar

    1.1.2015 11:48:44

    Kadın: "17 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren hâkimin ismini unutmayın.” diye mesaj atmış, "terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek ve hakaret" suçlamasıyla göz altına alınmış. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmış. Olay bundan ibarettir. Gören de Tutuklayın emrini Erdoğan'ın verdiğini sanacak. Bu tür değerlendirmeler yaptığınız sürece Samanyolunda Bugün tv'de başköşede yeriniz var. Onlar kendilerine koltuk değneği arıyor çünkü.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı