"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'ye sığınırken kanaryalarını unutmadı

07 Haziran 2015, Pazar 13:40
Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden çatışmalardan kaçan Suriyeli Şaha el-Mahmud, "güvenli liman" olarak gördüğü Türkiye'ye vazgeçemediği kanaryalarıyla sığındı.

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Suriyeliler, Akçakale ilçesinin Kepezli Mahallesi'ndeki sınır hattından Türkiye'ye kontrollü şekilde alınıyor.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların kimisi beraberinde taşıyabildikleri kadar erzak ve kıyafet getirirken, kimileri ise vazgeçemediği evcil hayvanlarını Suriye'de bırakmadı.

Sığınmacılardan Şaha el-Mahmud da Türkiye'ye ufak bir çantada bir kaç elbisenin yanı sıra vazgeçemediği 9 kanaryasıyla sığındı.

Kuşların bulunduğu kafesi elinden bırakmayan Mahmud, "Yanıma sadece elbiselerimi ve kuşlarımı aldım. Başka bir şey getirmeye imkanım olmadı. Canımızı kurtarmaya çalıştık. Çok şükür Türkiye bizi kabul etti" şeklinde konuştu. 

Mahmud, kendilerine kucak açan Türk yetkililere teşekkür ederek, ülkelerindeki savaşın biran önce bitmesini ve evlerine kavuşmayı istediklerini kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 1261
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı