"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üç yıl çalışan 1000 Euro’ya askerlik yapmış sayılacak

13 Ocak 2016, Çarşamba 22:21
Meclis Genel Kurulu’nda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ilk maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddeye göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları bu uygulamadan yararlanabilecek. Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. Bu kişiler 6 bin Euro yerine bin Euro’yu defaten ödeyerek askerlik yapmış sayılacaklar. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yönetiyor. Katip üyeler Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Sakarya Milletvekili Zihni Açba yapıyor.

CHP Grubunun verdiği Denizli tekstil sektörünün boykot sonrası sorunlarının yerinde tespit edilmesi ve araştırılması önergesi AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Gündemin seçim kısmına geçildi. Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması komisyonu için üye seçimi yapıldı. 

Komisyona AK Parti’den Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Isparta Milletvekili Sait Yüce, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Malatya Milletvekili Öznür Çalık ve Ordu Milletvekili Ergün Taşçı seçildi. Komisyona CHP’den ise Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bulunuyor. Komisyona HDP’den Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ve Şırnak Milletvekili Aycan İrmez seçildi. Komisyonda MHP’den Aydın Milletvekili Deniz Depboylu yer alacak. 

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının 1. Bölümünün görüşmelerine başladı. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti'den Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Trabzon Milletvekili Salih Cora, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Grubu adına ise Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu söz aldı. 

Teklifin birinci bölümü üzerindeki gruplar ve şahıslar adına konuşmalar tamamlandı. Bölüm üzerine soru-cevaba geçildi. 

Bu tasarıda 9 kanunda değişiklik yapıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Orman köylülerine destek veriyoruz. 28 eylem planı hazırladık. Bölgeye göre özellikle badem ceviz zeytin gibi bölgedeki insanların yerinde geçimini temin etmesi için çalışma yapıyoruz. Bozuk ormanlarda en uygun gelir getirici ürün dikiyoruz. Parsel parsel kura çekip eşit şekilde dağıtıyoruz. Bursa’da özellikle sanayi tarım ve turizm çok önemli. işsizliği azaltmak için Uludağ’ı sadece kış turizmi için değil tüm dönemde Bursa ve Türkiye için dağ turizmi master planı hazırladık. Tarım için Bursa’ya yapılacak tüm baraj ve göletleri inşa ediyoruz.” diye konuştu. 

Tasarının birinci maddesi ile ilgili verilen önergeler görüşüldü. HDP, MHP ve CHP’nin madde üzerine verdiği önergeler yapılan oylama ile kabul edilmedi. 

Kabul edilen maddeye göre; yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları yararlanabilecek. Bu kişiler 6 bin Euro yerine bin Euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak olan kişiler bin Euro'yu defaten ödeyecek.

 

Okunma Sayısı: 1971
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ismail hakki

    14.1.2016 15:00:46

    13 Ocak 2016, Çarşamba 22:21 Meclis Genel Kurulu’nda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ilk maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları bu uygulamadan yararlanabilecek. Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. Bu kişiler 6 bin Euro yerine bin Euro’yu defaten ödeyerek askerlik yapmış sayılacaklar. yukarida belirtilen madde kabul edildigine gore!, bu karar konsolosluk tarafindan ne zaman uygulamaya gececek, eger bu konuda bizi bilgilendirebilirseniz cok memnum olurum saygilarimla, ismail h k

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı