"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ücretlerini alamayan maden işçileri yürüyüş yaptı

27 Ekim 2014, Pazartesi 17:54
Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömür İşletmesi A.Ş.'ye bağlı Eynez Maden Ocağı'nda çalışan işçiler, bu ay ücret alamadıkları için Cengiz Topel Meydanı'nda toplanarak yürüyüş yaptılar.

Beşyol mevkisine gelen işçiler, "Soma uyuma, madencine sahip çık", "Yalancı başbakan istemiyoruz" sloganları eşliğinde, Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü önüne gitti. Burada oturma eylemi yapan işçiler, "Nerede bizim sırtımızdan zengin olanlar? Gelsin TKİ müdürü, bize açıklama yapsın. Bizlere teminat versin, biz de buradan gidelim. Biz hepimiz köylü çocuğuyuz, emekçi çocuğuz. Bizim haklarımızı yiyenler nerede?" dedi. Ardından Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise yaptığı açıklamada, "Şu anda maaş konusuyla ilgili muhatap Çalışma Bakanlığı, kömürle ilgili muhatap firma ve mahkemenin kararıyla ilgili. Değerli arkadaşlar, şu anda o karar düzeltilirse TKİ sizin kömürünüzü hemen vermeye hazır. Ödemelerinizi de yapmaya hazır ama hak ediş düzenlemeden olmuyor bu. Şu anda TKİ müdürünün size söyleyecek bir şeyi yok." şeklinde konuştu. Daha sonra maden işçileri sessizce dağıldı.

Okunma Sayısı: 889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı