"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversiteli gence 'ajanlık' teklif edilmiş

11 Şubat 2015, Çarşamba 11:32
Antalya'da Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berat Öztemel, polisin kendisine 'Ajanımız olur musun' teklifinde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı dilekçesinde kendisine ajanlık, provokatörlük teklifinde bulunulduğunu öne süren Berat Öztemel, emniyet mensuplarının 'görevi kötüye kullanmak' suçundan cezalandırılmasını istedi. 

Dilekçesinde ajanlık teklifinin nerede ve nasıl yapıldığını da anlatan Berat Öztemel, Geçen yıl kasım ayı başlarında, adının Ahmet olduğunu söyleyen bir kişinin telefon açtığını aktaran Berat Öztemel, şöyle dedi: "

"Beni arayan Ahmet adlı kişi, ağabey- kardeş olarak benimle çay içmek istediğini söyledi. Tanımadığım birinin neden benimle çay içmek istediğini sorduğumda, kendisinin devletin birliği ve bütünlüğü için çalışan bir polis olduğunu söyledi. Devleti bölmek isteyenlere karşı benim bilgilerime başvurmak istediklerini ve yardım istediklerini söyledi."

Berat Öztemel, kendisini arayan kişinin telefon numarasını da dilekçesinde belirtti. 

Berat Öztemel'in avukatı Hakan Evcin, devletin polisinin görevinin vatandaşları ajan ve provokatör yapmak değil, suç işlenmişse sorumluları bulmak olduğunu söyledi. Evcin, "İnsanların muhbirliğe, ajanlığa zorlanması suçtur. Bu suçla ilgili şikayet dilekçemizi verdik. İlk aramada 'Maddi durumun kötüymüş. Bunu hallederiz, sınıfını geçmende yardımcı oluruz' demiş. Turizm fakültesi öğrencisi olan müvekkilim maddi yetersizlikten dolayı okulun harcını yatıramamış bir genç" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı