"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni sürücü belgesindeki fotoğrafın standartları

15 Ocak 2016, Cuma 13:06
Yenilenen sürücü belgelerinde kullanılacak fotoğrafın standardı hakkında fotoğrafçı esnafına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından oda merkezinde üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Feyzi Gündoğdu, yeni sürücü belgesine konulacak fotoğrafın ebadı, nitelikleri, fiyat ve adetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda ayrıca fotoğrafçı esnafının genel sorunları da değerlendirildi. 

Gündoğdu, Karayolu Trafiği Konvansiyonu ve Avrupa Birliği Direktifleri'ne uygun olarak hazırlanan yeni tip sürücü belgelerinin 01 Ocak'tan itibaren sürücülere verilmeye başlandığını söyledi. 

SÜRÜCÜ BELGESİNDEKİ FOTOĞRAFIN STANDARDI

Gündoğdu, yeni tip sürücü belgelerinde kullanılmak üzere sürücü ve sürücü adaylarından istenecek fotoğrafın özelliklerini fotoğrafçı esnafı için şöyle sıraladı: 

“Son altı ay içerisinde ICAO standartlarına uygun 400 DPI çözünürlükte, arka fon beyaz ve desensiz biyometrik vesikalık olacak. 

Yüz, fotoğraf üzerinde ortalanmış, çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olacak.

Fotoğrafın taranabilmesi için fotoğraf kağıdına basılı olarak gelen fotoğrafların tam boyutu 50x60 ebadında olacak. 

Baş öne eğik veya her hangi bir tarafa dönük olmayacak, nötr bir yüz ifadesiyle ağız kapalı olarak çekilmiş olacak. 

Kişinin yüz kısmı saç modeliyle birlikte tamamen görünür olacak. Fotoğrafta leke ve bükülmeler olmayacak.”

Okunma Sayısı: 1400
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı