"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Yargıtay Başkanı cübbesini giydi

11 Şubat 2015, Çarşamba 13:12
Yargıtay’da yapılan seçimlerde başkanlığa İsmail Rüştü Cirit’in seçilmesi sonrası devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit cübbesini giydi. Cirit, bağımsızlıktan taviz vermeyeceklerini söyledi.

Yargıtay üyelerinden 280 oy alarak Yargıtay Başkanlığı'na seçilen İsmail Rüştü Cirit'e cübbesini bir önceki Yargıtay Başkanı Ali Alkan giydirdi. Kısa bir konuşma yapan Cirit, "Biz dün olduğu gibi bugün ve yarın tarafsız ve bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Cirit Yargıtay'ın mevcut sorunlarına dikkat çekti: 

"Yargıtayın fiziksel sorunları, her şeyden önce çözülmesi gereken bir bina problemi vardır. Yedi ayrı binada faaliyet yürütmekteyiz. Yüce Yargıtaya ve Türk milletine yakışır bir Yargıtay binası yapmak emel ve arzumuzdur. Diğer taraftan tüm dünya yargıtaylarının toplamı kadar bir iş yüküyle karşı karşıyayız. İş yükünü eritme noktasında, halkımızın güven ve teveccühünü arkamıza alabilme noktasında, bütün arkadaşlarımız özveriyle çalışmaktadırlar, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda 8 yeni dairemiz kurulmuştur ancak bu yeni dairelerimizin faaliyete geçmesi için bina sorunumuz var. Bu bina sorunumuzun biran önce halledilmesi için çaba ve gayret içerisindeyiz. En geç Nisan ayı içerisinde yeni dairelerimizin faaliyete geçeceği ümidindeyim. Yargı ve Yargıtayın birikmiş sorunlarının çözümü için, halkın güven ve inanırlığını arkamıza alabilmek için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğimize kesinlikle inanmanızı istiyoruz."

Cirit, Yargıtay Onursal Başkanı olan eski Başkan Ali Alkan'a atıfta bulunarak, "Onun da ifade ettiği gibi, korkusu ve beklentisi olanların cübbesini çıkarması gerekir. Sayın Alkan, hukukçu kimliğiyle hepimize önderlik etmiştir." dedi.

İsmail Rüştü Cirit kimdir?

Eski Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın 9 Şubat’ta yaş haddinden emekli olması sonrası 10 Şubat’ta Yargıtay’da başkanlık seçimi yapıldı. Adaylardan İsmail Rüştü Cirit 280 oy alarak ilk turda Yargıtay Başkanı seçildi. Diğer adaylar Erdal Gökçen 55, Ali Suat Ertosun 98, Feyzi Altınok 36, Mehmet Ekmekçi 13 oy aldı.

İsmail Rüştü Cirit 23 Mart 1955’te Balıkesir Burhaniye’de doğdu. İÜ Hukuk Fakültesi 1978 mezunu olan Cirit, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yken AKBİL davasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraatına karar verdi. 19 Temmuz 2004’te Yargıtay üyeliğine seçildi.

Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı