"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSK Başkanı: Partiler sandıklara sahip çıkmalı

13 Eylül 2015, Pazar 13:20
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 11 Eylül itibarı ile 56 milyon 971 bin 736 kayıtlı seçmenin bulunduğunu açıkladı.

Seçimin her aşamasında siyasi partilerin yer aldığını belirten Güven, “Siyasi partiler sandıklara sahip çıkmalıdır, partili üyelerini eğitip göndermelidir.” dedi. 

1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçiminde siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri belli oldu. Kura çekimi öncesi YSK Başkanı Sadi Güven seçimler hakkında bilgi verdi. 26. Dönem Milletvekili Seçimine 29 siyasi partinin katılma yeterliliğine sahip olduğunu hatırlatan Güven, “Söz konusu 29 siyasi partiden Demokratik Gelişim Partisi, EMEK ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi seçime katılamayacaklarını bildirmişlerdir. Demokratik Gelişim Partisi’nin seçime katılmama kararı parti tüzüğü uyarınca yetkili organları tarafından alınmadığından bu partiye kura çekiminde yer verilmiştir.” ifadelerini kullandı. 

“SİYASİ PARTİLER SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALIDIR, PARTİLİ ÜYELERİNİ EĞİTİP GÖNDERMELİDİR”

7 Haziran’da kullanılan ‘evet’ mühürleri hakkında da bilgi veren Güven şöyle devam etti: “25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kullanılan ‘evet’ mühürlerinin kullanımındaki olumsuzluklarla bu dönemde karşılaşılmaması bakımından yeni ‘evet’ mührü yaptırılarak kullanılacaktır. Yurt dışında üretilen filigranlı oy pusulası kâğıdı üretimi seçimi yetecek miktarda tamamlanmış ve getirilmiştir. Bu seçimde bağımsız adaylar birleşik oy pusulasının en sağ tarafında yer alacaktır. Seçimler siyasi parti eli ile şeffaf olarak yapılmaktadır. Oyların kullanıldığı sandığın oluşumunda, oyların sayım ve dökümünde, ilçe seçim kuruluna ulaşmasında oradan il ve YSK sürecinde zincirin tüm halkalarında siyasi partiler bulunmaktadır. Siyasi partiler sandıklara sahip çıkmalıdır, partili üyelerini eğitip göndermelidir.” 

SEÇMEN SAYISI

11 Eylül 2015 tarihi itibarı ile yurt içinde 54 milyon 75 bin 851, yurt dışında 2 milyon 895 bin 885 seçmen olduğu bilgisini veren Başkan Güven, “Yurt içinde tahmini sandık sayısı 173 bin 672’dır. Yurt dışında 54 ülke ve 113 temsilcilikte sandık kurulacaktır. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız 30 gümrük kapısında oy kullanabileceklerdir. Gümrüklerde ve yurt dışı bazı temsilciliklerimizde oy kullanma 8 Ekim 2015 günü başlayacaktır. Yurt dışında birden fazla günde oy kullanılacak temsilciliklerde vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını son güne bırakmamaları yığılmamaların yaşanması acısından büyük önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu. 

Güven açıklamasını şöyle tamamladı: “Bugüne kadar siyasi partilerden veya başka bir şekilde mükerrer seçmen olduğuna dair hiçbir somut itiraz gelmemiştir. Mükerrer seçmen kaydı da mümkün değildir. Vatandaşlarımız seçime yönelik tüm bilgileri YSK’nın internet sitesinden öğrenebilirler. Ayrıca seçmenlerimiz yurt içi ve yurt dışından 444 9 975’i arayarak çağrı merkezimizden destek alabileceklerdir. 22 Eylül’den itibaren de nerede oy kullanacaklarını öğrenebilirler.” 

Okunma Sayısı: 2194
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı