"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yusuf Okumuş duâlarla anıldı

24 Ocak 2019, Perşembe 22:23
Bediüzzaman Said Nursî’yi ziyaret edip duâsını alan bahtiyarlardan olan Yusuf Okumuş, vefat yıldönümünde duâlarla anıldı. 24 Ocak 2013’de İstanbul’da vefat eden Yusuf Okumuş, Çayeli’ne bağlı Yenice Köyü’ndeki aile kabristanına defnedilmişti.

Yusuf Okumuş kimdir? 

1926 yılında Çayeli, Yenice Köyü’nde doğan Yusuf Okumuş, hayatını iman hizmetlerine adamış ve hiçbir ücret talep etmeden yıllarca çevre köylerde çocuklara Kur’ân okumayı öğretmişti. Cuma günleri camilerde gönüllü olarak vaaz veren (Dehri) Yusuf Hoca, cenazelerde ölüm ve ahiret hayatını anlatan sohbetler yapmıştı. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’ni ise, 1950’den sonra Barla’da bulunduğu yıllarda ziyaret etmiş olan Yusuf Okumuş, 29 Mart 2009 tarihinde Yeni Asya’da yayınlanan bir röportajında gençlere şu tavsiyelerde bulunmuştu: “Gençlere tavsiyemiz, ‘Niçin yaratıldık, vazifemiz nedir?’ bunları öğrenmelidirler. Niçin yaratıldık, Mevlâmız bizi niye besliyor... Bunlar niçin yapılıyor, bunun cevabını öğrensinler. Dünya ve insanlar boşuna yaratılmadı... Ömür bir anda geçip gider. Bugün Cehenneme teşvik var, maalesef. Gençler akıllarını başlarına toplasınlar. İnsan aklıyla, fikriyle, kâinatla alâkadardır. Bunu öğrensinler, aldanmasınlar. Hem Dünya işleri ibadete mani değildir. Hem çalışsınlar, hem de ibadetlerini yapsınlar, ihmal etmesinler.”

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2669
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı