"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zabıta oto galericileri uyardı: 1 Mart'a dikkat

29 Şubat 2016, Pazartesi 10:04
Ankara'da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, oto galerileri ile TIR parklarının yeni yerlerine taşınmasıyla ilgili verilen sürenin 1 Mart Salı günü dolacağını belirterek, karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı.

Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda, Ankara Valiliği'nin yazısı üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alındığını hatırlattı. Kentte bulunan tüm 2. el oto alım satımı yapan işyerlerinin, ayrılan bölgelere taşınmaları konusunda 1 Mart 2016 tarihine kadar süre verildiğini kaydeden Karabudak, "Süre sonunda, taşınmayan oto alım satım galerilerinin ruhsatları iptal edilecek, işyerleri de mühürlenerek faaliyetten men edilecek" dedi.

Abdurrahman Karabudak, oto galerileriyle ilgili Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu ile koordineli şekilde, Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle olmak üzere 8 merkez ilçede toplam 700 işyerine tebligat yaptıklarını belirterek, 2. el oto galerilerin, 1 Mart'a kadar Akyurt'taki yerlerine taşınmaları gerektiğini söyledi. Oto galerilerin kendi sitelerine taşınmalarının, kentin düzeni açısından gerekli olduğunu vurgulayan Karabudak, galeri önündeki kaldırımlara park edilen araçlar konusunda yayalardan Alo 153'e çok sayıda şikayet geldiğini, taşınma sonucunda bu şikayetlerin ve trafikteki sıkıntılarının giderileceğini söyledi.

ŞAŞMAZ'DAKİ TIR PARKLARI KAZAN'A

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, Şaşmaz bölgesinde bulunan TIR-Kamyon parkları ile cadde üzerine park yapan ağır tonajlı araçların Kazan'da yapılan tesislere, her türlü lojistik depo ve ambarların da çevre yolunun ve yerleşim alanlarının dışına taşınmaları konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Ocak'ta alınan kararı bulunduğunu ve bu kişilere de 1 Mart'a kadar süre verildiğini hatırlattı. Karabudak, aynı şekilde karara uyulmaması halinde işyerlerinin ruhsatlarının iptal edileceğini, taşınmaların sağlanmasını takiben, taşınmayan işyerlerinin mühürlenerek faaliyetten men edileceğini bildirdi.Bu konuda Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile birlikte 233 işyerine tebligat yapıldığını ifade eden Abdurrahman Karabudak, süre sonunda yapılacak kontrollerde, söz konusu yere park edilmesi halinde, faaliyetin önlenmesine yönelik olarak aracın parka çekileceğini söyledi.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN DENETİM

Zabıta Daire Başkanı Karabudak, 1 Mart Salı gününden itibaren Büyükşehir Zabıta ekiplerinin Valilik koordinesinde ve emniyet güçleriyle birlikte oto galerilerin Akyurt'a, kamyon, TIR parkları ve ambarların da Kazan'a taşınması konusunda denetim yapılacağını belirtti. Taşınma kararıyla ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alan işyerleri dışındakilere işlem yapacaklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Karabudak, "Yürütmeyi durdurma kararı alan işyerleri de bu sürenin bitiminde işleme tabi tutulacak" dedi.

DHA

Etiketler: ankara, zabıta, oto galeri
Okunma Sayısı: 1481
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı