"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

R. Nur’un haricinde kitap okumak (2)

İsmail Kartal
24 Eylül 2014, Çarşamba
Sözün özü; bu konuyu yaratılış hakikati çerçevesinde ele almak icap etmektedir. Bunun için birkaç sual maksadımızı izhar edecektir:
Bilinmeklik iradesiyle Rabbini bilmek için yaratılan insan, işe kendini bilerek başlayacaksa; kendinde ve kâinattaki esma alfabesini, marziyat ve makasıd-ı Rabbaniyeyi bulma ve ulaşma sorumluluğunu hangi okumalarla yapabilir?
Meçhul dakikalar biterken “Sen de öleceksin, onlar da ölecekler. (Zümer: 30)" âyetine mazhar olan insan, ölüme doğru durdurulamaz bir hızla ilerlerken asıl diyarında, vatan-ı aslisinde hangi bilgi, hangi kitap, hangi ilim ona fayda sağlayacaktır?
Hülâsa ameller niyetlere göredir. Önemli olan iman-ı billah, marifetullah ve muhabbetullahla kurbiyet kazanmaktır. Bu manaya ulaşmayı tekeffül eden Nurlara itimad edip dört elle sarılalım.
Bediüzzaman’ın Kastamonu Lâhikası'nda (s. 52) ifade ettiği: “Kat’î ve çok tecrübelerle anlaşılmış ki, imanı kurtarmak ve kuvvetlendirmek ve tahkiki yapmanın en kısa ve en kolay yolu Risaletü’n-Nur’dadır. Evet, on beş sene yerine on beş haftada Risaletü’n-Nur o yolu kestirir, iman-ı hakikîye isal eder.”
En başta sorduğumuz "Fen ilmi mi, din ilmi mi?" sorusunun cevabı ise: Risale-i Nur kâinat kitabının müfessiri Kur’ân-ı Mu'cizü'l-Beyan'ın bu asır ve sonraki asırlara rehberlik edecek i’cazlı bir tefsiridir. Fen ilimlerinin meşgul olduğu tekvinî emirleri de, din ilimlerinin meşgul olduğu teşriî emirleri de ihtiva eden bir eserdir.
“Risale-i Nur; şems-i Kur’ân-ı Mu'cizü'l-Beyan'ın elvan-ı seb'ası, Risale-i Nur’un menşur-u hakikatinde tam tecelli ettiğinden, hem bir kitab-ı şeriat, hem bir kitab-ı duâ, hem bir kitab-ı hikmet, hem bir kitab-ı ubudiyet, hem bir kitab-ı emir ve dâvet, hem bir kitab-ı zikir, hem bir kitab-ı fikir, hem bir kitab-ı hakikat, hem bir kitab-ı tasavvuf, hem bir kitab-ı mantık, hem bir kitab-ı ilm-i kelâm, hem bir kitab-ı ilm-i ilahiyyat, hem bir kitab-ı teşvik-i san'at, hem bir kitab-ı belâğat, hem bir kitab-ı isbat-ı vahdaniyet, muarızlarına bir kitab-ı ilzam ve iskattır. (Emirdağ Lâhikası, s. 86.)"  (Son)
Okunma Sayısı: 1282
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı