06 Nisan 2013, Cumartesi
İSTANBUL 29 Mayıs Üniversitesinde Edebiyat ve Düşünce Kulübü tarafından “İnsan ve Kâinat” konulu konferans gerçekleştirildi.
Çantacı Necmi olarak bilinen Necmi İlgen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta insanın kâinata gönderilme amacı ve tabiat-iman problemleri konuşuldu. “İnsan küçük bir kâinattır. Kâinat da büyük bir insandır. İnsanda ne varsa kâinatta da vardır” diyor Said Nursî, diyen Necmi İlgen şöyle devam etti: “Bütün bu elementleri hayvanlar öğrenmiş olarak geliyor ve kullanmak için kursa gitmiyor. Meselâ inek, kursa gitmez süt yapar, arı okula gitmez bal yapar. Biz ise öğrenmeye geliyoruz. Öğrenmek için ne yapmamız lâzım. Okumamız lâzım.” Kendisine has üslûbuyla birçok farklı konuya değinen İlgen, Risâle-i Nur’dan bazı kesitler okuyup açıklayarak konferansını sürdürdü. Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen konferans iki buçuk saat kadar devam etti. Öğrencilerin kafalarına takılan soruları Necmi İlgen’e sorma imkânı buldukları programın sonunda Uhuvvet ve Hastalar Risalesi dağıtıldı.
Yunus Emre İnal / İstanbul
Okunma Sayısı: 3753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.