"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahmet Türk: Bir iktidar uğruna ne güneşler battı

29 Ekim 2015, Perşembe 14:10
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Midyat ilçe muhtarları ile 3’üncü istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Midyat ilçe muhtarları ile gerçekleştirmiş olduğu 3’üncü istişare toplantısında konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan çatışmalı sürece dikkat çekerek Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ya Rab bir hilal uğruna ne güneşler batıyor’ sözünü ‘Ya Rab bir iktidar uğruna ne güneşler battı’ şeklinde değerlendirdi. 

Toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP Mardin Milletvekili adayları Enise Güneyli, Gülser Yıldırım, Ali Atalan, HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Altan Tan, DBP, HDP Mardin il ve Midyat ilçe yöneticileri, Belediye çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı. 

'TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİ İÇİN DEĞİL BÜTÜNLEŞMESİ İÇİN MÜCADELE ETMEK GEREKİR'

Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’nin bölünmesi için değil bütünleşmesi için mücadele etmek gerektiğini söyledi. Kölelik statüsünü asla kabul etmeyeceklerini belirten Türk, "HDP olmadan Türkiye’de kalıcı bir barışın ve demokrasinin de gelemeyeceğini herkes çok iyi biliyor. Bütün dünya da bunun farkındadır. Bunda da halkların fedakârlığı çok önemlidir. Bütün dünya Kürtsüz bir Ortadoğu’nun asla düşünülemeyeceğini biliyor. Demokrasi isteyen güçlü bir halk da iktidar tarafından susturulmaya çalışılıyor. İktidar artık toplumu kontrol altına almak için çalışmaktadır. Bunun için de her türlü oyunu denemektedir. Toplumu bir bütün olarak hâkimiyeti altına almaya çalışıyor. İşte bunun adı faşizmdir. Bugün iktidar uğruna faşist bir diktatörlük uygulanıyor. O zaman biz bunlara dur demediğimiz zaman bir felaketle karşı karşıya kalırız. Barış sürecinde Kürt halkı barışın kalıcı olması için her şeyi yaptı. Ama bu çatışmalı sürecin mimarı Sayın Erdoğan’dır. Bizim makam, mevki ile bir derdimiz yok. Bizim için on tane milletvekilinin fazla yada eksik olması da önemli değildir. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. “dedi

Erdoğan'ın 1 Kasım seçiminde istediği sonucu alması durumunda demokrasi isteyen kesimi sindirdiğini düşünerek çatışmaları artıracağını ifade eden Türk, şöyle konuştu: "Bizler bu oyunu bozmalıyız. Mehmet Akif Ersoy ‘Ya Rab bir hilal uğruna ne güneşler batıyor’ demişti. Evet, bizler de diyoruz ki ‘Ya Rab bir iktidar uğruna ne güneşler battı.’ Bu bir seçim değil, bu gerçekten onurumuza sahip çıkmadır. Türkiye’nin bölünmesi için değil bütünleşmesi için mücadele etmeliyiz. Kölelik statüsünü asla kabul etmemeliyiz” 

Sözlerinin sonunda bölge valilerine de dikkat çeken Türk, bölge valilerinin bazı karakollarda muhtarları toplayarak toplantılar gerçekleştirdiğini ve adeta kendilerini tehdit edercesine konuşmalar yaptığını vurguladı. Ahmet Türk, "1 Kasım’da bu valilerden de, bu kaymakamlardan da halk hesap soracak. Kendinize güvenin. Biz birlikte bunu başaracağız.” açıklamasında bulundu.

Etiketler: ahmet türk
Okunma Sayısı: 2252
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı