"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akşener: Orta sınıf sıkışmış durumda

25 Haziran 2020, Perşembe 21:00
İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Meral Akşener, Karar TV YouTube kanalında gündemi ve ekonomiyi değerlendirdi.

Ekonominin çarkları adaletle döner

Tarımın Türkiye için çok önemli ve stratejik olduğunun altını çizen Akşener, çocukların, devletin doğru besleyememesi durumunda beyinsel ve akademik gelişmelerinin duracağını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de 2002'de 6 dolar milyarderi olduğunu ve bu sayının 30'a çıktığını aktararak, "Türkiye’nin vatandaşının yüzde 20'sinin, Türkiye’nin hasılasının yüzde 47’sini aldığı bir sistemden bahsediyoruz. Asgari ücretlileri bir yere koyduğunuz zaman pay anlamında yüzde 25’lerde. Orta sınıf sıkışmış durumda, fakirlerin arasına kayan bir durum var. Asıl olan bu gelir sahipleri daha iyiye gitmeyi talep eder. Demokrasilerin, adaletin olması da orta sınıfın talebi üzerine gelir. Orayı azalttıkça aç kalmadığına şükreden insanları oluşturursunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Akşener ayrıca şeffaflık çağrısı yaparak, "Merkez Bankası bağımsız olmalı. Denetleme kurumlarının, Merkez Bankasının, özerk kurumların tamamının şeffaf olması şarttır." açıklamasında bulundu.

 

AA

Okunma Sayısı: 3375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    26.6.2020 12:06:28

    Gelir grubunun altındaki insanımızın sayısı her gün artmaktadır.Bundan 20 yıl önce esnaf olarak kazançlarımızla araç,g.menkul alaıyorduk.Faize girenimiz hemen hemen % 10 dahi değildi.Ya şimdi esnaf diri diri mezarındadır.Ölmüş amma selasını okuyacak dahi yok.Dün çarşıda idim.Bir dokunup bin ahg işittim esnaf dost ve kardeşlerimden.Faiz ve tefeci kıskacında haneleri dağılan,aile huzuru kalmıyan,yaşadığı hayattan haz duymayan o kadar çok ki devleti idare ettiğini sananlar bunları maalesef ne görüyor,ne duyuyor onlar sırça köşklerinde muhalefete entrika ve oyun peşinden başını kaldıramıyor. Bizde kalkmışız 1 liralık maskeyi dağıtamıyan beceriksizler güruhundan birşey bekliyoruz.Siz tekeden süt sağıldığını gördünüzmü.?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı