"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara'ya 'deniz' getirecek

28 Mart 2016, Pazartesi 13:14
Ankara, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara'da "deniz" olabilecek tek ilçenin Beypazarı olduğunu ve bu konuda çalışmaları başlattığını belirterek, "Sarıyer barajının ayağı Beypazarı'na uzanıyor ve bu bölgede yapılacak çalışmalarla kum bir plaj yapılacak" dedi.

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara'da deniz olabilecek tek ilçenin Beypazarı olduğunu ve bu konuda çalışmaları başlattığını belirtti.

İlçede konaklama yatırımcısına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Beledie Başkanı Tuncer Kaplan, bu konuda yatırım yapacak herkesi ilçeye davet ettiklerini belirterek, her türlü destek vermeye hazır olduğunu da belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı'nın her konuda Beypazarı'na destek verdiğini belirten Başkan Kaplan, "Bir projeyi gerçekleştireceğim demek yeterli değil. Bu konuda projenin hazırlanması detaylandırılması ve sunumu gerekiyor, arkadaşlarımızla üç aydır projelerimizi hazırlayıp ilgili makamlara sunuyoruz.Ankara Kalkınma Ajansı bu konuda en büyük destekçimiz, destekleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Kaplan, Ankara'da deniz olabilecek tek ilçenin Beypazarı olduğunu ve bu konuda çalışmaları başlattığını belirterek, Sarıyer barajının ayağının Beypazarı'na uzandığını ve bu bölgede yapılacak çalışmalarla kum bir plaj yapılacağının söyledi. Beypazarı Çarşısının çok eskiye dayandığını ve açık alışveriş merkezi olarak harika bir planlaması olduğunu belirten Başkan Kaplan, "Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde 1500 yıllarında 2.421 vergi memuru olduğundan bahseder. Osmanlı'da Şeyhülislam'ın maaşı Beypazarı'ndan toplanan vergilerle ödenirmiş, sebep olarakta helal olduğuna inanılması gösterilirmiş, Beypazarı Frig'lere uzanan tarihiyle çok eski bir yerleşim merkezi, tarihi bugüne taşıyan bir şehir" dedi.

Etiketler: ankara, beypazarı, deniz
Okunma Sayısı: 1662
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    28.3.2016 17:55:34

    Ankara Belediyesi gitsin Karadeniz sahillerinden 2-3 Km kumsal satin alsin ve Ankara Belediyesi mülkü olarak tescil ettirsin bu kadar basit. Istediginiz tuzlu deniz suyunun kenarinda bir parca Ankara olsun ise bundan kolay ne var. Abuk subuk projelere gerek yok. Avrupa'da bir milyonerin simarik kizi Agustos ayinda dogumgünü oldugu icin evlerinin bahcesinde verecekleri dogumgünü partisi icin Alplerden TIRlarla kar tasitip bahcelerine döktürmüs. Akil var izan var israfa ne gerek var 3 tarafi denizlerle cevrili Türkiye'de denizi Ankaraya getirmenin ne anlami var? Baskent Denizkenarinda olsun deniyorsa iste BAHTIYAR ALMAN HALKI ESKI BASKENTLERI BERLINI YENIDEN BASKENT YAPTI. Sen de bahtiyar bir millet olarak Istanbulu yeniden Baskent yap.

  • Toygar

    28.3.2016 15:24:51

    Şeyhülislamın maaşının Beypazarı'ndan ödenme sebebi gelirinin helal oluşundan değil. Şeyhülislam'ın Beypazarlı oluşundandır. Karıştırılmasın. Osmanlı'da her devlet idarecisinin maaşı, kendi memleketinden temin edilirdi. Devlete yükü olmazdı. Orada biraz yanlış bilgilendirme var!...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı