"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgarî ücret zammı TÜİK enflasyonunun bile gerisinde

07 Temmuz 2022, Perşembe 19:44
Demokrat Parti Sözcüsü Dr. Neslihan Çevik, asgari ücrete yapılan zammın, TÜİK enflasyon oranının bile altında kaldığını söyledi.

Halk TÜİK’e değil, ENAG’a inanıyor

Asgari ücrete yapılan yüzde 30 artış, enflasyon, zamlar, vatandaşın geçim sıkıntısı, olası bir enerji krizi ve NATO görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Çevik, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı verilere hiçbir güvenin kalmadığı ve kamuoyunda itibarı hayli zedelenen ‘pinokyo kurum TÜİK’ rakamlarına göre bile yılın ilk 5 ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 35. Buna karşın asgari ücrete yapılan zam yüzde 30 oranında oldu. Yani; asgari ücrete yapılan zam, TÜİK enflasyon oranının bile altında kaldı. Eurostat 2022 Ocak verilerine Türkiye, 328 Euro ile Avrupa’nın en düşük asgari ücretli üçüncü ülkesi. Üstelik, açıklanan zamma rağmen yükselen kurun etkisi ile net asgari ücret 314 Euro’ya kadar düşmüş durumda” diye konuştu.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı