"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halk TÜİK’e değil, ENAG’a inanıyor

05 Temmuz 2022, Salı 23:22
MetroPOLL Araştırma’na göre, halkın yüzde 69’u TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranına inanmıyor.

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı anketin sonuçlarına göre, halkın yüzde 69’u ENAG’ın açıkladığı yüzde 160 enflasyon oranına inandığını söyledi. TÜİK’in açıkladığı yüzde 74 enflasyon oranına ise inananların oranı yüzde 23,9’da kaldı. Fikrim yok cevabını verenler ise yüzde 7,2. gazeteduvar’ın haberine göre, 

Öte yandan AKP seçmeninin yüzde 45,8’inin de ENAG’ın açıkladığı enflasyon oranına inanmadı dikkati çekti.

Anket sonuçları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin enflasyon oranını açıkladı. Buna göre enflasyon haziranda aylık yüzde 4,95 olurken, yıllık bazda ise yüzde 78,6 olarak gerçekleşti. Yurtiçi üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise haziranda aylık yüzde 6,7, yıllık ise yüzde 138,3 artış gösterdi. Enflasyon araştırma Grubu (ENAG) enflasyonu yıllık yüzde 175,55 olarak açıklamıştı. ENAG’a göre aylık enflasyon ise yüzde 8,31. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin enflasyon oranını açıkladı. Buna göre enflasyon haziranda aylık yüzde 4,95 olurken, yıllık bazda ise yüzde 78,6 olarak gerçekleşti. Yurtiçi üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise haziranda aylık yüzde 6,7, yıllık ise yüzde 138,3 artış gösterdi. Enflasyon araştırma Grubu (ENAG) enflasyonu yıllık yüzde 175,55 olarak açıklamıştı. ENAG’a göre aylık enflasyon ise yüzde 8,31.

Okunma Sayısı: 1251
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    6.7.2022 10:55:49

    TUIK, ya hükümet baskısı altında açıklama yapıyor, ya da hükümeti kandırıyor, bunlar oluyorsa her ikisi de yanıltıcı bilgi aktarımı demektir o da suçtur, yanlış bilgilerle enflasyonu asla düşüremezsiniz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı