"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli’nin çağrısı AKP’de tartışma çıkardı

29 Mayıs 2020, Cuma 23:34
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’ne ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’ne milletvekili transferini önlemek için “acil” yasal değişiklik yapılması çağrısı, AKP içinde tartışmaya neden oldu.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Bahçeli’nin çağrısı üzerine hukuki çalışma başlattıklarını açıkladı. Ancak parti içinde bir grup, siyasetçilerin önüne yasal düzenlemelerle engel çıkarılmasının “ters tepeceği” ve “hülleye engel olamayacağı” görüşünü savunuyor. Partide, konjonktürel gelişmelere göre kısmi bir yasa değişikliği yerine, seçim mevzuatında kapsamlı bir değişiklik yapılması gerektiği görüşü dile getiriliyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yasal engeller çıkarılarak siyaset yapmasının engellenmek istendiği hatırlatılıyor. Daha yakın örnek olarak geçen yılki İstanbul seçimleri gösteriliyor ve “Siyasete kanunla engel olmanın en büyük bedeli İstanbul” değerlendirmesi yapılıyor.

Okunma Sayısı: 5226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    30.5.2020 12:35:32

    Bu 28 ŞUBAT Zaliminin,merhum şehit başbakanımız A.ADANAN MENDERES ile arkadaşlarıyla demokrasimizin katili zihniyetini temsil eden bı ırkçının resmini yayınlamadan haberini yaparsanız memnun oluruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı