"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu adalet mi?

04 Nisan 2020, Cumartesi 17:00
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İNFAZ DÜZENLEMESİNİN MEVCUT ŞEKLİYLE ÇIKMASININ ADALETSİZLİĞE sebep OLACAĞINI SÖYLEDİ.

AKP ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesinin TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmelerine cuma günü başlandı. Düzenlemede kapsam dışında bırakılan suçların bulunması tartışmalara sebep oldu. HDP ve CHP’li milletvekilleri düzenlemede bazı suçların kapsam dışında bırakılmasını eşitlik ilkesine göre hareket edilmediğini belirterek eleştirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, infaz düzenlemesinin mevcut şekliyle çıkması halinde adaletsizliğe sebep olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu şekliyle çıkarsa şöyle bir garabet var, diyelim ki birisi yolsuzluk yaptı, rüşvet ve irtikâp suçundan 6 yıl mahkûm oldu, 6 yıl mahkûm oluyor, ama bir gün bile hapishanede yatmayacak, ama bir gazeteci yazı yazdı, o da 6 yıla mahkûm oldu, 3 yıl 6 ay hapis yatacak. Şimdi bu adalet mi?” ifadelerini kullandı. Euronews Türkçe’nin haberine göre, HDP Sözcüsü Ebru Günay ise iktidarın infaz düzenlemesinde ayrımcılık yaptığını belirterek, “İnfazda eşitlik bu ülkenin vatandaşları için anayasal bir haktır” paylaşımı yaptı. Günay, Terörle Mücadele Kanunu’nda terör tanımının hiçbir belirsizliğe yer verilmeden yeniden yapılması gerektiğini ifade etti.

Okunma Sayısı: 3370
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Müslüm

    5.4.2020 01:40:03

    yakup (as) gibi hüznümüzü, derdimizi ve sikayetimizi alemlerin rabbine, her şeyi hakkiyla işiten ve görene ve herşeyden haberdar olan. yüce allah a arz ettik. hakim-i mutlak allahtır. neylerse güzel eyler. rizai ilahi için vatan için gayret eden insanlar masumlar şaki oldu. ilahi adaletin tecellisini bekliyorum. biz bekliyoz sizde bekleyin...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı