"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Bu konuda hukuki hakkımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz'

11 Şubat 2018, Pazar 18:49
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şehit yakınlarının, PYD/PKK/YPG'li teröristlere silah veren Amerika'ya dava açması yönündeki çağrıları değerlendirirken, "Bu ilişkileri sürdürenlerle ilgili her türlü hukuki yola başvurmak mümkündür. Bu konuda da vatandaşlarımız, ilgili kurumlar, Türkiye, her türlü hukuki yollarını kullanmaktan kaçınmayacaktır. Hukuki, siyasi her türlü enstrümanı kullanacaktır." dedi.

Gül, Kanal 7 televizyonu canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi veren Gül, harekatın planlandığı şekilde, başarıyla sürdüğünü söyledi.

"ABD'ye dönük dava açılabileceği söyleniyor. Bir şehit yakınının, uluslararası mahkemelerde veya ABD'de dava açması söz konusu olabilecek mi? Bunu destekler misiniz?" sorusu üzerine Bakan Gül, Türkiye'nin Suriye meselesiyle ilgili tarzını en başında belirlediğini, Türkiye'ye zarar gelmemesi amacıyla örgüt ayrımı yapmadan, terörle mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

Türkiye sınırına yönelik saldırıları hatırlatan Bakan Gül, şöyle devam etti:

"Bu vatandaşlarımız tehdit altında kalmaya devam mı etsin? Bizim 'Müttefikimiz' dediğimiz bir ülkenin elbette bir terörist grubunu değil, Türkiye'nin tercihlerini, çıkarlarını, Türk vatandaşlarının güvenliğini öncelemesi gerekir. Safını eğer bir terörist grubuyla beraber şekillendiriyorsa elbette bu bir devlet için çok acı bir durumdur. YPG/PYD'nin terör örgütü olduğunu ABD'de de belli kurumlar kabul etmiştir. PKK ile işbirlikleri gün gibi ortada. Dava meselesinde de bu ilişkileri sürdürenlerle ilgili her türlü hukuki yola başvurmak mümkündür. Bu konuda da vatandaşlarımız, ilgili kurumlar, Türkiye her türlü hukuki yollarını kullanmaktan kaçınmayacaktır. Hukuki, siyasi her türlü enstrümanı kullanacaktır. Bu konuda her türlü girişim, çabalar yapılacaktır. Hukuki hakkımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz."

AA

Etiketler: abdülhamit gül
Okunma Sayısı: 2471
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı