"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiçek'ten önemli itiraflar: '33 yıl 5 ay 11 gündür bu Anayasa'yı konuşuyoruz'

18 Nisan 2016, Pazartesi 23:28
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, "33 yıl 5 ay 11 gündür bu toplum bu anayasası konuşuyor. Acaba gerçekten tartışıyor muyuz? Biz 33 yıl acaba ne yaptık? Gördüğümüz, 33 yıl kırmızı ışıkta mazot yaktık, bir adım mesafe kat edemedik" dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından hazırlanan 'Yeni Anayasa'ya Doğru: Kurumsal Reform ve Demokrasi Kültürünün Gelişimi' adlı raporun tanıtım toplantısı Eskişehir Rixos Otel'de yapıldı. Toplantıya Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, TBMM ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu eski başkanı Ak Parti Milletvekili Cemil Çiçek, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

'33 YIL KIRMIZI IŞIKTA MAZOT YAKTIK'

Toplantıda konuşan Cemil Çiçek, 7 Kasım 19882 tarihinde yürürlüğe giren anayasanın 33 yıl 5 ay 11 gündür tartışılan bir konu olduğunu söyledi. Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"33 yıl 5 ay 11 gündür bu toplum bu anayasası konuşuyor. Acaba gerçekten tartışıyor muyuz. Bir yerde bir sıkıntımız mı var. Çünkü bu toplumun çok önem verdiği herkesin mutlaka değişmesi lazım dediği bir konuyu 33 yıldır tartışır da bu konuyu bir sonuca bağlayamıyorsa bir yerde bir eksiklik var demektir. Ya biz tartışmayı bilmiyoruz, ya sorunu çözmeyi bilmiyoruz. Ya üslubumuzda bir sıkıntı var. Ya da biz bu işi bilmiyoruz demektir. Tartışmıyoruz tartışır gibi yapıyoruz, ya da bunun üzerinden ne söyleyeceksek söylüyoruz. Yani 18 Nisan 2016 da hala yeni anayasa diye konuşmaya başlıyorsak biz 33 yıl acaba ne yaptık. Gördüğümüz 33 yıl kırmızı ışıkta mazot yaktık. bir adım mesafe kat edemedik. "

ÇÖZEMİYORSAK SORUNUN PARÇASIYIZ

Toplumun her kesiminin yeni bir anayasa istediğini belirten Cemil Çiçek, yeni bir anayasa istemeyen bir siyasi partiye rastlamadığını söyledi. Çiçek şöyle konuştu:

"2011 de meclis olarak benim başkanlığımda 4 siyasi parti Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 30 bin sayfalık bir doküman oluşturuldu. Binlerce kuruluş yeni anayasa ile ilgili görüş bildirdi. O zaman bu anayasası yapması gerekenler yeni bir anayasa inşa edecek olanlar çözümün parçası olacaklarına sorunun parçası oldular. Eğer bu işi çözemiyorsak o zaman biz sorunun parçasıyız."

'33 YIL ÇELİK ÇOMAK MI OYNADIK?'

Cemil Çiçek tüm siyasi partilere çağrıda bulanarak 1 Ekim 2016 tarihine kadar nasıl bir Türkiye özlüyorlarsa bunu açıkça ortaya koymalarını istedi. Çiçek şunları söyledi:

"Siyasi partiler her birisi nasıl bir Türkiye özlüyorsa en kısa zamanda, ne zaman 1 Ekim 2016'ya kadar rica ediyorum bu partilerimizden bir vatandaş olarak bu kısır döngüden vatandaşı kurtaralım. Yok rejim değişiyor, yok diktatörlüğe gidiyor, oraya gidiyor, buraya gidiyor. Nereye gidiyorsa herkes şu metni açıp okusun, ortaya koysun. Ak Parti başta olmak üzere, CHP başta olmak üzere, MHP başta olmak üzere ve HDP ve diğer partilerimiz açıksa ortaya koysun. Biz de bu toplantılarda diyelim ki Ak Parti adına konuşuyorsam arkadaş bak siz şu özgürlükte cimri davranmışsınız doğru olmamış. Bak başkanlık sistemi diyorsunuz, başkanlık sisteminde de denge var denetleme var. Denetim mekanizmalarınız iyi çalışmazsa o zaman bir kısım sıkıntılar çıkar. Şu denetleme mekanizmalarında ne düşündünüz? Ne yapıyorsunuz? Diyelim başkanlık sistemini oluşturdunuz, bakanlar oluştu suç işledi ne yapacağız? Nasıl yargılanacaklar? Ya da denetimde bir kısım icraatlarda tasarruflardan biz rahatsız olduk anayasaya hukuka uygun bulmadık. Arkadaş bu yargı işini nasıl hale yola koyacaksınız? Karanlıkta birbirimize göz kırpmayalım. Kimin ne söylediği belli olsun. Bunlar yapılmadığı sürece biz 33 sene daha böylesine tartışmaları yaparız. Bir adım mesafe alamayız. Onun için 1 Ekim'e kadar benim şahsi kanaatim, az bir zaman da değil partiler bu zaman da yetmez diyorlarsa 33 senede ne yaptınız ? Çelik çomak mı oynadık?

DHA

Okunma Sayısı: 1936
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati ALCA

    20.4.2016 14:48:45

    EVET HALKLA ÇELİK ÇOMAK OYNADINIZ BUGÜN KONUŞUYORSAN AKTİFLİĞİN BİTMİŞKİ GÜNAH ÇIKARTIYORSUN YOKSA KOLTUKTA OLSAN YİNE FARKLI KONUŞURDUN BUKELAMUN

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı