"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

28 Nisan 2022, Perşembe 10:49
İstanbul'da öldürülen muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayet davasının devredilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği iddiası doğrulandı.

Uluslararası haber ajansları iki gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini duyurdu. Ancak Türkiye'den bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bugün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kral Selman bin Abdülaziz El Suud'un davetlisi olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ve yarınki ziyareti kapsamında yapacağı görüşmelerde, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek ve iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

2018 yılında muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğu'da öldürülmesinin ardından iki ülke arasında ilişkiler gerilmişti.

Türkiye'de cinayete ilişkin dava açılmış ve Suud yönetimi sert şekilde eleştirilmişti. Riyad yönetimi ise Ankara'ya üstü kapalı ambargo uygularken, Türkiye'nin ihracatı durma noktasına gelmişti.

Ancak Türkiye'nin cinayet davasını Suudi Arabistan'a devretmesinin ardından ikili ilişkiler hızla düzelmeye başladı.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1387
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    29.4.2022 05:50:26

    O KAŞIKÇI dosyasındaki değişiklikleri teftişe gitmiştir.Bakalım bizim yanlışlarımızı nasıl düzeltiyorlar.(Yeşil dolarlarlamı,varil varil petrollerlemi diye.)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı