"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Terör yandaşlarını vatandaşlıktan çıkartacağız

05 Nisan 2016, Salı 18:27
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olduklarını açıkladı.

Erdoğan, "Bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Bunu bileceğiz. Vatanını kaybetmenin, özgürlüğünü kaybetmenin ne demek olduğunu bölgemizdeki gelişmelere bakınca görüyoruz." diye konuştu. 

Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde avukatları kabul eden Erdoğan, “Benim de danışmanlarımın ağırlıklı kısmını hukukçular teşkil ediyor” dedi. Hukuk sisteminin en önemli unsurlarından biri olan avukatlık müessesesi ne kadar ilkeli olursa, adaletin tecellisine katkıda bulunacağını ifade eden Erdoğan, "Kimse size itibar, güç vermez; bunu eğitiminizle, dayanışmanızla, duruşunuzla sağlayacak olan sizsiniz." diye konuştu. Her meslek grubunda olduğu gibi avukatlar arasında da bu mesleği istismar edenlerin olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: "Adliyede bir savcımızı şehit edenler için eylem yapan güya avukatlara şahit olduk. Sözde avukatlar olduğunu biliyoruz. Aynı durum gazeteci, akademisyen, doktor, öğretmen kimliği taşıyanlar için de geçerlidir. Son zamanlarda akamisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın. Ne demek! Suçluysa tutuklu yargılanacak. Bunların kararlılığı yargıda adaletin tecellisini de gerektirir. Bizim ülkemizde avukatlar kanaat önderi, milletin sözcüsü vazifesini gören insanlar konumundadır."

"VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA DAHİL TÜM ÖNLEMLERİ ALMAKTA KARARLIYIZ"

Terörle mücadelenin devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız" dedi. Erdoğan, "Belki biz 1 ölüyoruz ama en az 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz" diyen Erdoğan şunları kaydetti: "Bu, bu şekilde devam ediyor. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar. Ülkemizin bekasını güvene alacak adımları atmalıyız. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Bunu bileceğiz. Vatanını kaybetmenin özgürlüğünü kaybetmenin ne demek olduğunu bölgemizdeki gelişmelere bakınca görüyoruz." açıklamasında bulundu. 

Etiketler: tayyip, açıklama, terörist
Okunma Sayısı: 1858
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    6.4.2016 00:38:41

    Eyvah eyvaaah.HUKUÇULARIN DANIŞMAN BOLLUĞUNDA bu haksızlık ve hukusuzluklar yaşanırsa vah vaaah birde hukusuz danışmanları olursa demekki yandı gülüm keten helva.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı