"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hesabın yeri Ankara

03 Aralık 2017, Pazar 20:00
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’deki dava ile ilgili “Rıza Zarrab başta olmak üzere, kim kendi çıkarını düşünmüşse, kim servetini artırmayı planlamışsa, kim rüşvet almışsa hesap sorulmalıdır. hesabın sorulması gereken yer de ankara’dır” dedi.

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD’de devam eden ve Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade verdiği, Halkbank eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı İran’a ambargonun delinmesi davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir’de Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Sarraf’ın Türkiye’nin izzeti ve itibarı ile oynamak yanında adaleti de rencide eden açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Devletimizin izzeti ve itibarı anlamında yapılan her komplo karşısında dimdik dururken adaleti ve ahlakı hakim kılmak zorundayız. Devletimiz ateş çemberi içinden geçerken her birimiz bu ülkeyi bu ateş çemberinden nasıl çıkarırız diye düşünürken Rıza Zarrab başta olmak üzere bu ateş çemberindeki ülkenin düştüğü zor şartlarda kim kendi çıkarını düşünmüşse, kim servetini artırmayı planlamışsa, kim rüşvet almışsa, kim haksız kazanç peşinde olmuş ve elde etmişse onlardan da hesap sorulmalıdır. Biz buradayız. Bu ateş çemberinin içinden geçerek geldik.” dedi.

İkiyüzlü olmadık

Türkiye’de yanlış bazı işler olmuşsa bu yanlışın hesap verilme makamının New York değil Ankara olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerini adres gösterdi. Uluslararası hukuka her zaman uyduklarını belirten Davutoğlu, “İran’a yönelik ambargo söz konusu olduğunda her zaman süreçlerin içerisinde olduk ve hiç ikiyüzlü tavır içinde olmadık. Amerika’nın tek taraflı ambargosuna uymadık uyamayız. O zaman da söyledik şimdi de söylüyoruz, kıyamete kadar da söyleyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler: ahmet davutoğlu
Okunma Sayısı: 4961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sevim

    4.12.2017 16:27:49

    ağzı olan konuşuyor. al birini vur ötekine.amannn bunlar için atalarımız çok tanımlama yapmışlar ama ben sıkıldım.

  • HÜSEYİN İLHAN

    4.12.2017 09:07:12

    SURİYE ,MISIR,LİBYA,YEMEN ve M.MARMARA için hangi U.HUKUKA uydunuz.ABD'nin BOP eşbaşkanlığına güvenerek atıp-tutuyordunuz.Noldu.Yüzbinlerce ölü,milyonun üzerinde yaralı,harap olmuş İSLAM BELDELERİ hiç vicdanınız sızlamıyormu.U.Hukuk diyerek GÜÇLÜLERİN GÜDÜMÜNDE iş görürken,RUS UÇAĞI meselesinde TEKRAR DÜŞÜRÜRÜZ diyen sizlersiniz.Noldu sizi sattılarmı yoksa bu müslüman milleti ve m.marmara şehitlerini siz sattınız değilmi.UCM.ne neden yargının kararını göndermediniz.U.HUKUK size masum insanları delilsiiiz,belgesiiiz aylarca hapise tıkın mı diyor.O hukuku yedirirler size.KESER DÖNER SAP DÖNER,BİRGÜN HESAP DÖNER demiş atalarımız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı