"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanı: Ülkemiz sessiz bir 'devrim' yaşamıştır

14 Şubat 2016, Pazar 14:38
İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörün istismar ettiği siyasal ve sosyal sorunların üzerine cesaretle gidildiğini söyleyerek, "Bu konuda reformlar büyük bir kararlılıkla hayata geçirilerek ülkemiz yakın dönemde sessiz bir devrim yaşamıştır." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşülmeye başlandı. Üyelerle tek tek tokalaşan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın tokalaşması sırasında HDP sıralarının boş olması dikkat çekti.

Bir sunum yapan Ala, milli birlik ve beraberliğin, Türkiye'nin milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunmasını en büyük öncelik olarak gördüklerini ifade etti. Binlerce insanın canına mal olan, milletin geleceğine kast eden teröre karşı yaklaşık 35 yıldır mücadele verildiğini dile getiren Ala, "Hükümetlerimiz döneminde terörle etkin bir mücadelenin yanında, özgürlükçü politikalar, demokratikleşme ve insan hakları alanında yapılan reformlarla devlet-millet kaynaşması sağlanmıştır. Terörün istismar ettiği siyasal ve sosyal sorunların üzerine cesaretle gidilmiş, bu konuda reformlar büyük bir kararlılıkla hayata geçirilerek ülkemiz yakın dönemde sessiz bir devrim yaşamıştır." diye konuştu. 

Terör örgütünün bölgede yaptıklarını anlatan Ala, terörle mücadelenin sıkı bir koordinasyon içerisinde başarıya ulaşacağını ve ülkenin ayağındaki terör prangasından kurtulacağını vurguladı. Türkiye'nin ayrım yapmaksızın tüm terör örgütleri karşısındaki ilkeli ve kararlı tutumunu devam ettirdiğini ve mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Ala, ülkeyi yönetme iddiası ve sorumluluğu olan siyasetçilerin teröre karşı ortak bir tavır alması gerektiğini ifade etti. 

Güvenlik tedbirlerini alırken özgürlük-güvenlik dengesini gözettiklerini dile getiren Ala, güvenliği özgürlüklerin korunması için bir kamu hizmeti olarak gördüklerini söyledi. Terörle mücadelede vatandaşların hak ve hukukunun korunması, mağduriyet yaşamamasının hükümetin temel önceliği olduğuna dikkat çeken Ala, terörü besleyen kaynakların kurutulması ve sebeplerinin ortadan kaldırılması yönündeki çalışmaların eş zamanlı ve kapsamlı olarak sürdürüleceğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 1773
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı