"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Erdoğan bağımsız bir kuruluştan sağlık raporu almalıdır

06 Ekim 2021, Çarşamba 17:31
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili yapılan tartışmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hemen sağlık raporu alması" gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Dindar bir anayasa olmalı, ilk 4 madde ise değişebilir" açıklaması tartışılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında "Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek CHP’nin kurumsal iradesi midir? Kılıçdaroğlu’nun isteği midir? CHP’nin kurumsal iradesi ise ülkemiz açısından ciddi bir sıkıntı var demektir." diye konuştu.

Erdoğan, "Tarih, CHP gibi Cumhuriyet'in en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır." dedi.

Kılçdaroğlu'dan yanıt: Sağlık rapor devlet güvenliği meselesi

Bu konuşmanın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kişisel sosyal medya hesabından Erdoğan'a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu "AK Parti’nin ileri gelenleri 'Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini' talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!" ifadeleriyle Erdoğan'a yanıt everdi.

Erdoğan, yeni anayasayla ilgili AK Parti TBMM grup toplantısında, "Şayet diğer partilerin anayasa teklifleri ile kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz" demişti.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    7.10.2021 12:51:56

    Bu talep için deliller neler bakalım.2002 seçimleri için mitinglerinde esnaf,çiftçi,üreten,serbest meslek erbabı perişan diyerek kazanamadılar diyen RTE,2003 de MATRAH ARTTTIRIMI diyerek 'SİZ ÇOK KAZANDINIZ,AZ BEYANDA BULUNDUNUZ.İncelemelerde bir hatayı bulursak burnunuzdan getirerek alırız,diyerek devlet adamı,devlet ciddiyetine yakışmayan bir davranışı oldu. SURİYE ile ilişkilerde kardeşim ESAD'dan düşman ESAD'a gelen,ailecek saraylarda,yatlarda tatil yapan,evladının nikah şahidi yaptığı,ortak kabine toplantısı yaptığı ülek ie izlediği hatalar zincirinde RUS UÇAĞI'nın düşürülmesinin emrini ben verdim,demesine rağmen sonra hayır demiştir.Keza M.Marmara gemisi için refakatçi gemi gönderirim dedikten sonra 'DÖNEMİN BAŞBAKANINAMI SORDULAR,diyecek kadar bunadığı,akıl,ruh sağlığını olmadığı görülmüştür.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı