"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kutuplaşmaya fırsat tanımayacağız

05 Şubat 2019, Salı
Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Bilal Ay, “Biz Saadet Partisi olarak sadece şehirleri ve çözüm önerilerimizi konuşacağız. Kamplaşmaya, kutuplaşmaya fırsat tanımayacağız” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. Gaziosmanpaşa halkının yakından tanıdığı Bilal Ay ise zaten hakim olduğu bölgesindeki çalışmalarını devam ettiriyor. Bilal Ay ile seçim atmosferini ve Gaziosmanpaşa’nın sorunlarını konuştuk…

Saadet Partisi olarak genel seçimlerdeki mevcut havayı nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Biz an itibariyle genel duruma değil kendi durumumuza bakıyoruz. Saadet Partisi olarak, gerek Gaziosmanpaşa’da gerek İstanbul’da gerekse Türkiye genelinde durumumuz gayet iyi. Zaten Saadet Partisi için yerel seçimlerin havası hep farklı olmuştur. Ayrı bir motivasyonla seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Partimize uzun süredir var olan ilginin de her geçen gün artan bir şekilde oya dönüştüğüne de şahit oluyoruz. Daha genel manada değerlendirecek olursak, biz Saadet Partisi olarak sadece şehirleri ve çözüm önerilerimizi konuşacağız. Kamplaşmaya, kutuplaşma fırsat tanımayacağız.

Bölgenizdeki seçmen kayıtlarıyla alakalı tespit ettiğiniz usulsüzlükler var mı? (YSK Başkanı sorun olmadığını söyledi) 

Bu konuda diğer siyasi partilerin itirazları oldu. Varsa hatalı bir durum düzeltilmiştir. Seçim güvenliği elbette çok önemli. İktidarın da muhalefetin de üzerinde titizlikle durması gereken bir hadise. Biz 50 yıllık bir hareketiz. Sayısız seçimlere girdik. Bu konuda oldukça tecrübeliyiz. Seçim güvenliği için yapılması gereken ne varsa bunu hayata geçireceğiz.

Gaziosmanpaşa’da gözlemlediğiniz en önemli problem nedir? 

Gaziosmanpaşa’nın en büyük sorunu bence mutsuzluk. Bugün ilçemizde esnaflar, aileler, spor kulüpleri, gençler, kentsel dönüşüm mağdurları kısaca hemen hemen herkes mutsuz.

Peki neden mutsuz?

Öncelikle bugüne kadar Gaziosmanpaşa için her kim bir hizmete imza atmışsa ona teşekkürü borç bilirim. Bugün, objektif bir değerlendirmeye tabii tuttuğumuzda diğer ilçelerde rutin haline gelen hizmetler bile Gaziosmanpaşalı için lüks. Yine çevre ilçelerimizle kıyasladığımızda da hizmetler noktasında çok geride olduğumuz görebiliyoruz. Biz bu durumu değiştirmek istiyoruz. 

Bu durumu nasıl değiştireceğinize geleceğim ama mutsuz olduğunu söylediğiniz kentsel dönüşüm mağdurlarına biraz daha ayrıntılı değinseniz…

Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümde maalesef ciddi bir başarısızlık mevcut. İnsanlarımız mağdur edildiler. Kira yardımlarının ödenmesinde bile sorunlar yaşanıyor. Ben 2014’te de belediye başkan adayıydım. O zaman “Haksal dönüşüm” adını verdiğimiz projemiz vardı. Şehri kalabalıklaştırmayacak, herkesin kendi semtinde yaşamaya devam edebileceği ve kentsel dönüşümün maliyetinin milletimizin omuzlarına yüklenmediği bir sistemi vaad etmiştik. Halkımızda bunu oldukça benimsemişti. Bugün seçimi kazanırsak yaşanan mağduriyetleri gidereceğiz. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin buna gücü var. Kaynakları doğru kullanalım yeter.

Gaziosmanpaşalının mutsuzluğu ifadenize geleyim tekrar. Bu durumu nasıl değiştireceksiniz?

Bizim AŞK Belediyeciliği olarak sloganlaştırdığımız anlayışımız ile değiştireceğiz. AŞK hem Gaziosmanpaşa’ya duyduğumuz aşkı temsil ediyor hem de bir kısaltma. AŞK’ın A’sı adalet ve azim, Ş’si şeffaflık ve şefkat, K’si ise kalite ve kararlılığı ifade ediyor. Gaziosmanpaşa’ya bu anlayışı hakim kılacağız. Bunu da tek başımıza yapmayacağız. Bütün halkımızın yönetime dahil olduğu, belediye binasını hizmet kapısı olarak gördüğü, ilçemiz insanlarının bürokrasiye takılmadığı bir anlayışı elbirliği ile ortaya koyacağız.

Projeleriniz hazır mı?

Tamamlamak üzereyiz. 2014’te 153 proje ile Gaziosmanpaşalının karşısına çıkmıştık. Bu seçimde 200 civarında bir projemiz olacak ilçemiz için.

Kadronuz ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Çok kaliteli bir kadro için uzun süredir çalışıyoruz. Her siyasi görüşten, temiz, çalışkan, ilçemizi seven, işinin ehli insanımızı bu kadroya davet ediyoruz. Adeta Gaziosmanpaşa’nın en başarılı insanlarını bir araya getirmeye gayret ediyoruz. İşte bu yüzden ben bu kadroya Gaziosmanpaşa’nın milli takımı diyorum.

Bu yıl 1 milyonun üzerinde kişi ilk kez oy kullanacak. Sizin bölgenizdeki durumla ilgili elinizde veri var mı? İlk kez oy kullanacak gençlere özel projeleriniz neler? 

Ben daha çarpıcı bir istatistiği vermiş olayım. Gaziosmanpaşa’da 18-39 yaş arası seçmenin oranı hemen hemen yüzde 50. Gençlerimize özel projelerimiz elbette var. Ancak bütün projelerimizi birlikte ortaya koymak isterim. Gençlerimiz bize güvensinler. Kendi fikirlerini de isterlerse bizlere ulaştırsınlar. Biz de projelerimizde o fikirlere yer verelim.

Seçimler için tahmininiz ne peki?

Tabii şimdiden kesin bir ifade kullanmak güç. Sonuçta söz de, irade de Gaziosmanpaşalının. Ancak gerek kamuoyu araştırmaları gerek uzun süredir bana gelen mesajlar gerekse sokaklarda karşılaştığımız tablo bu seçimlerin favorisi olduğumuz yönünde.

Gönüllüleriniz de var…

Esasen onlar benim değil Gaziosmanpaşa’nın gönüllüleri. İlçemiz için, ilçemizin iyiliği için elbirliği ile çalıştığımız her siyasi görüşten insanlar.

Sizi Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı olarak tanıyoruz ve gözlemlediğimiz kadarıyla gençlerle ve gençlerin yaşadığı problemlerle oldukça ilgilisiniz. Seçimlerden sonra da bu çalışmalarınıza devam edecek misiniz?

Sadece bu çalışmalara devam etmekle kalmayacağız. Bunlarla mücadele eden bir belediyecilik anlayışını da ortaya koyacağız. Bununla da yetinmeyip diğer belediyeleri de harekete geçirmeye çalışacağız. İstisnasız bütün Gaziosmanpaşalılarındesteğini istiyorum. Aday oldum, peşimden gelin demiyorum. Gelin, elele verelim, ilçemizi birlikte yönetelim diyorum.

HABER: ÜLKER YILMAZ [email protected]

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2884
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yunus Emre

    6.2.2019 13:28:23

    Bilal Ay gerçekten kaliteli bir aday, Gaziosman paşa için hayırlı olur inşallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı