"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''MHP'yi ktidara taşıyamazsam o koltukta 1 gün oturmam''

27 Mayıs 2016, Cuma 09:46
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, genel başkanlık anlayışlarının değişmesi gerektiğini belirterek, "Genel başkan iktidara taşıyamazsa istifa edecek ve yerini yeni genel başkana verecek. Ben söz veriyorum. MHP'yi ilk genel seçimde iktidara taşıyamazsam o koltukta 1 gün oturmam. İstifamı veririm" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ partilileriyle buluşmak üzere bugün öğle saatlerinde karayolu ile Sivas'a geldi. Kent girişindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde partilileri tarafından karşılanan Özdağ, daha sonra Tarihi Kale Camisi'nde öğle namazı kıldı.

Ardından partilileri ile birlikte Yukarı Tekke Mezarlığı'na geçen Özdağ, buradaki Garnizon Şehitliği'ni ziyaret ederek dua etti. Özdağ daha sonra, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte vefat eden Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş'in mezarlarının başında dua etti.

Prof. Dr. Özdağ ardından Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda partilileriyle buluştu. Burada konuşan Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Toplum hiç olmadığı kadar ayrıştı. Çünkü Erdoğan milleti bölerek siyaset yapıyor. Milleti birbirine düşürerek, tahrik ederek, ötekileştirerek siyaset yapıyor. MHP ayrışmış ve bölünmüş insanlarımızı, aynı milletin fertleri olduğu gerçeği etrafında toplamaya kararlıdır. Zaten Türkiye'de bunu yapabilecek bir tek parti var o da MHP'dir." dedi.

"İKTİDARA TAŞIYAMAZSAM O KOLTUKTA 1 GÜN OTURMAM"

MHP'nin iktidar için bir çok şeyi değiştirmesi gerektiğine dikkat çeken Özdağ, şunları söyledi: "Öncellikle genel başkan anlayışımız değişmeli. Genel başkan değişir ama genel başkanlık anlayışımız değişmezse hiç bir şey değiştirmiş olmayız. Yapacağımız bu kongre bir başbuğ seçmeyecek, bir lider de seçmeyecek, bir genel başkan seçecek. Bu genel başkan ülkücü ortak aklın temsilcisi olan bir genel başkan olmalı. Yani salonlardan lider seçilmez. Başbuğ Türkeş Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin genel başkanı olmadan önce zaten liderdi. Salona lider olarak girdi. O çünkü 27 Mayıs'tan lider olarak çıkmıştı. 38 subay vardı, bir tanesi oldu. Tarih böyle söylüyor. Bizim kurultaydan seçeceğimiz genel başkanın lider olup olmayacağını da tarih söyleyecek. Ama biz ülkücü ortak aklı temsil edecek, Türkiye'nin en ucundaki ilçe başkanımızın aklını ve vicdanını merkez yürütme kurulu üzerinden, divandan kendisine gelecek ortak aklı temsil edecek, onun sözcüsü olacak bir genel başkan seçeceğiz. Ve bu genel başkan herkesten çok çalışacak. Eğer genel başkan herkesten çok çalışmazsa, herkes çalışmaz. Gideceğimiz yol uzun, çok çalışmamazı gerekiyor. Karşımızda devletin bütün imkanlarını kullanan bir parti var. Bizim imkanlarımız kısıtlı, o zaman aradaki farkı ülkücünün yılmak bilmez iradesi ve çalışma gücüyle kapatacağız. Genel başkan başarılı olduğu sürece kalacak. Başarı ne? Başarı iktidar. Genel başkan iktidara taşıyamazsa istifa edecek ve yerine yeni genel başkana verecek. Ben burada size söz veriyorum. Genel başkan seçildiğimde, MHP'yi ilk genel seçimde iktidara taşıyamazsam o koltukta 1 gün oturmam. İstifamı veririm. Eğer kongre tarafından genel başkan olarak seçilirsem adaylıkları açıklayan 3 genel başkan adayına divanda genel başkan yardımcılığını önereceğim. Çünkü her 3'ününde Türk toplumunda büyük karşılığı olduğunu düşünüyorum. Tabi divanda böyle 3 isim olursa senin için tehdit olmaz mı diye düşünebilirsiniz. Başbakan olursam olmaz, başbakan olmazsam zaten orada oturmam."

DHA

Okunma Sayısı: 1778
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı