"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya Dışişleri Bakanı ABD'yi eleştirdi

26 Mayıs 2020, Salı 18:25
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Hong Kong etrafındaki sorunları "şişirdiğini" belirterek "Bu sorun, Çin'in içişleriyle ilgilidir. Bunu bu şekilde değerlendiriyoruz." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi'nin video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Çin'in, Hong Kong'la ilgili yeni güvenlik yasası çıkarma girişimine ilişkin ABD'nin tepkisini değerlendiren Lavrov, "ABD'nin açıklamaları, üstünlük ve serbestlik duygusuyla doludur." yorumunda bulundu. Lavrov, "ABD'nin Çin'le ilgili açıklamaları bizi şaşırtmıyor. Ancak tüm bunların benzeri görülmemiştir." ifadesini kullandı.

"ABD, Hong Kong etrafındaki sorunları şişiriyor." diyen Lavrov, "Bu sorun, Çin'in içişleriyle ilgilidir. Bunu bu şekilde değerlendiriyoruz. ABD, bu sorundan skandal durumlar yaratmaya çalışıyor. Bu tür girişimlerin başka konularda ABD ile diyaloğa güvenirlik kattığını düşünmüyorum." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde hükümet karşıtı gruplarla mücadeleyi güçlendirmek için yeni güvenlik yasası çıkarma girişimine tepki göstererek söz konusu yasanın tek taraflı ve keyfi bir girişim olduğunu ve bunun Hong Kong'un köklü yasama süreçlerini ve Hong Kong halkının iradesini görmezden geldiğini belirtmişti.

AA

Okunma Sayısı: 2439
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı