"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehidin yarbay ağabeyine hesap soruluyor

25 Ağustos 2015, Salı 09:57
Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye Büyük Cami'de düzenlenen cenaze töreninde milletvekillerine tepki gösterilmişti.

Beytüşşebap’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde hükümete yönelik tepkisi ile gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan hakkında, Jandarma Genel Komutanlığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Şehidin abisi Yarbay Mehmet Alkan, ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” demişti.

Adalet Bakanı Öztürk: Şehit yakını ama...

Yarbay Alkan’ın açıklamalarını Hürriyet’e değerlendiren İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, “Kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” dedi. Bakan Öztürk Ankara dışında olduğu için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile görüşmediklerini, ancak hem jandarma teşkilatının hem İçişleri’nin yetkililerinin konuyu araştırdığını ifade etti. Jandarma yetkilileri de Orgeneral Mendi Ankara’ya döndükten sonra konunun inceleneceği bilgisini paylaştılar.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hüseyin

    25.8.2015 10:42:15

    yarbay abim görevdemiymiş neden üniforma ile gelmiş acaba...

  • Toygar

    25.8.2015 10:38:46

    Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar. İyi biliriz ;)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı