"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şentop: MHP ile ittifak beş yıl sürecek

01 Mart 2018, Perşembe
AKP ile MHP arasındaki ortaklık için ‘Cumhur İttifakı’ adı verilen 26 maddelik kanun teklifi birkaç gün önce TBMM’ye sunuldu.

AKP, yüzde 50+1’i yakalayıp risk almamak isterken, MHP ise baraj sorununu ortadan kaldıracak bu ortaklıkla. Zira ittifak yapan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamının yüzde 10’u geçmesi halinde her birinin barajı geçmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi’nin de bu ittifaka katılabileceğinin mesajını verdi. Ancak 2019’daki yerel seçimlerde bu ittifakın olmayacağı belirtiliyor. Bu ittifakın ne kadar süreceğini ise Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop açıkladı. Şentop, AKP-MHP ittifakının 5 yıl süreceğini söylüyor. CNN Türk’te yayınlanan programa konuk olan Şentop, bu ittifakın seçim sonrası için millete verilen bir taahhüt olduğunu ifade ediyor ve ekliyor: “Bu bir dönemdir. Bir sonraki seçim döneminde belki aynı partiler ittifak yapacaktır, ama farklı bir beyanname ile milletin karşısına çıkacaklardır. Bu bir seçim dönemlik, beş yıllık program üzerine oturan bir ittifak çalışması olacak bu anlamda.”

Etiketler: mustafa şentop, chp, ittifak
Okunma Sayısı: 1323
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı