"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Silahlanmada ürküten değişiklik

21 Eylül 2021, Salı 10:20
“Ateşli Silâhlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik”te geçtiğimiz hafta 19. kez değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle ruhsatlı silâh alabileceklerin kapsamı genişletildi, silâh alabilecek bürokratların sayısı arttırıldı. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu başkanı/ üyeleri, büyükşehir belediyelerinde görevli genel sekreterler, il özel idaresi genel sekreteri kapsama alındı. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre müteahhitler de silâh ruhsatı alacak meslek gruplarına eklendi. Müteahhitler, silâh taşıma ruhsatı verilmesi için yapım işlerinin büyüklüğüne bakılacak. Bazı mesleklerden de silâh ruhsatlarının yenilenmesi sırasında harç alınmaması kararlaştırıldı. Silâh ruhsatları 5 yılda bir yenileniyor. 

Silâh ruhsatı verilmesini engelleyen hallerle ilgili maddede de önemli değişikler yapıldı. Yeniden silâh verilmesi “sakıncalı” olanlardan uygun bulunanlara da taşıma veya bulundurma ruhsatı verilecek.

Okunma Sayısı: 771
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı