"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyasete tövbe çağrısı

18 Ekim 2021, Pazartesi 22:25
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek, “Ülkenin... En başta siyasetçilerin... Tövbeye ihtiyacı var” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasetteki gerilimin sebebinin “üslûp, sert tartışmalar ve kutuplaşma” olduğunu belirterek, “Ülkenin... En başta siyasetçilerin... Tövbeye ihtiyacı var. Yani... Yaptıklarımızdan pişman olduğumuzu... Üslûp hatalarımızı... Bir araya gelmemiz gerektiğini... Samimiyetle itiraf edebilmeliyiz” dedi. Sabah yazarı Yavuz Donat, bugünkü köşesinde Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Çiçek, Türkiye’de “demokratik tövbe” kültürünün olduğunu ancak örneğinin olmadığını belirterek, “Her akşam muhasebe yapmak gerekir. Biz siyasetçiler kendimize şunu sormalıyız: Bugün bu ülke için ne yaptık? Ne söyledik? Hangi olumlu çabayı sergiledik?” ifadesini kullandı.

Üslup gelişmişlik göstergesi

Çiçek, “75 yaşındayım... Siyaset adına kahır da çektim, ikbal de gördüm. Ama... Üslûp ve tartışma olarak bugün yaşadıklarımız doğru değil... Bunu söylemeliyim. Bir ülkenin gelişmişliği sadece kişi başına düşen milli gelirle veya bin kişiye kaç araba düştüğü ile ölçülmez.  Müzakere, tartışma, diyalog kültürü, üslup da bir gelişmişlik göstergesidir” diye konuştu. Çiçek, “Sadece siyasetçilerin değil, basının da ciddi sorumlulukları var.  Akşamları TV kanalları, sanki horoz dövüşü sahneleri gibi... Hep aynı isimler... Aynı üslup... Aynı nakarat... Var olan tansiyon, daha da yükseliyor.  Kimse kusura bakmasın... İyileri tenzih ediyorum” dedi.

Okunma Sayısı: 2520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Ali

    19.10.2021 14:03:59

    Bu tövbeye yapıp ettiklerinizi onarmakta başlayın. Alın size tövbe kapısı ĶHK lardan başlayın helallik için tazminatta verin.

  • Osman

    19.10.2021 12:32:15

    Benim çevremde boya badanacı, kermes yapan abla içerde yada mahkelik bildiklerim var. Darbe yapmışlar ama siyasetçilerin hiçbiri içerde değil. Bülent Arınç oğlu milletvekili. Garibanı ez, güçlüden kork. Helalleşmeniz çok zor...

  • erhan

    19.10.2021 11:52:32

    terörist dediğiniz, ne kadar masum, mazlum varsa, mahkeme-i Kübra'da görüşürüz diyorlar. nacizane tavsiyem, her şeyi bırakıp bu insanlarla helalleşmenin yollarına bakın. yoksa vay halinize!!

  • erhan

    19.10.2021 11:50:29

    bütün haksızlıkları, yolsuzlukları, yasakları, zulümleri, kundaktaki çocukların ceza evlerine atılmasını, yapın, edin, eyleyin, sonrada tövbe edin, hadi canım!!!

  • Ahmet

    19.10.2021 09:03:36

    Kul hakkının tövbesi olmaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı