"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli’nin ilk kadın vekili mazbatasını aldı

15 Haziran 2015, Pazartesi 14:51
7 Haziran seçimlerinde Tunceli’den 2 milletvekili çıkaran Halkların Demokratik Partisi(HDP) Tunceli adaylarından Alican Önlü ve Edibe Şahin, Tunceli Adliyesi'nde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Mert Gümüşay ve İl Seçim Kurulu Üyesi Hakime Feyza Altunkaya’dan mazbatalarını aldı.

Tunceli tarihinde ilk kadın milletvekili seçilen HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ve Milletvekili Alican Önlü, sabah saatlerinde Tunceli Adliyesi'ne geldi. Mazbatasını aldıktan sonra adliye çıkışında açıklama yapan HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, 7 Haziran seçim sonuçlarının Türkiye’ye rahat bir nefes aldırdığını söyledi. Önlü, "Mazbatalarımızı aldık. Halkımızın verdiği mazbataların ne anlama geldiğinin farkındayız. Aynı zamanda bunun sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Bu seçim Türkiye’de Kürdistan halklarının, iktidarı tekleştiren Tayyip Erdoğan'a karşı yeni bir nefes aldırmasına neden oldu. Tekçi ve alternatifsiz olan bir yönetime de alternatif yarattı. Oluşacak koalisyonun veya onun dışındaki alternatiflerin de çözüm sürecini devam ettirmesi önemlidir. Türkiye’deki temel sorunların çözümü bununla bağlantılıdır. Dersim özgünlüğü içinde halkımızın bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Dersim’deki tüm insanların sorunlarının ve taleplerinin yürütücüsü olacağız." dedi.

Kadın vekil seçilmesinin kadınlar için önemli olduğunu belirten HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin de "Ben bu mazbatayı alırken, özellikle bu ülkede yaşayıp da yok sayılmış, yaşamın kıyısına itilmiş ev kadınları ve işsiz bırakılmış gençler ve bu toplumda hiçbir şekilde kabul görmemişler adına alıyorum. Toplumsal barışın örgütlenmesinde ve toplumsal barışın sağlanmasında aktif biçimde bunun mücadelecisi olacağımın sözünü veriyorum. Dersim olarak da Türkiye’nin bir parçasıyız, dolayısıyla Türkiye’nin beklentileri aynı zamanda Dersim’in beklentileridir. Barışın gerçekleştiği, kimsenin kimseyi yok saymadığı bir Türkiye istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Okunma Sayısı: 2370
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı