"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye demokrasi ve hukukta küme düştü

06 Şubat 2024, Salı 00:11
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’de problemin iktisadi olmaktan öte öncelikle siyasi olduğunu belirterek, “Demokrasi ve Hukuk alanında küme düşmüş bir ülkede keyfi bir rejimin eli dar olduğu için bireysel nitelikleri ne kadar olumlu olursa olsun, yaptığı ‘konjonktürel’ atamalara gereğinden fazla anlam yüklememek gerekiyor” dedi.

Economist Refet Gürkaynak’ın, “Merkez Bankası’ndaki personel değişikliği sonrasında gidenin kim, gelenin kim olduğuna değil, beş yılda altı MB başkanı ortaya çıkaran bir idare ve idari sistem ile yapılan hiçbir işten hayır gelmeyeceğine odaklanmak gerekir” mesajını paylaşan Uysal, “Türkiye’de problem iktisadi olmaktan öte öncelikle siyasi! Demokrasi ve Hukuk alanında küme düşmüş bir ülkede keyfi bir rejimin eli dar olduğu için bireysel nitelikleri ne kadar olumlu olursa olsun, yaptığı ‘konjonktürel’ atamalara gereğinden fazla anlam yüklememek gerekiyor” dedi.

TEMEL SİYASî PROGRAM DEĞİŞMELİ

“Bu ‘Corrupt’ düzen görevden alınan Gaye Erkan örneğinde olduğu gibi davranış ve yönetim anlayışı itibarıyla kendine benzetiyor” diyen Uysal, karar alma mekanizmaları başta olmak üzere içinde nefes alıp verdiğimiz temel siyasi program değişmediği müddetçe kalıcı ve yapısal bir iyileşme, gelişim (kısmi yaşansa da) beklenilmemeli. En basiti TÜİK’in hala verileri çarpıttığı bir düzende neyi esas alacaksınız”?” diye sordu.

M. YASİN AYDIN - BURSA

Okunma Sayısı: 1309
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı