22 Haziran 2018, Cuma 02:39
Suyun vücudumuzun temel ihtiyaçlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Dr. Ümit Aktaş, suyu alkali hale getirmek için muhtevasını değiştirmeye gerek olmadığını, vücudun alkali dengesini kendisinin ayarladığını belirtti.
Suyun azının zararlı olduğu gibi fazlasının da zehirleme riski olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, suyun ne kadar tüketilmesi konusunda karar vermek için kişinin kendi idrar rengine bakması gerektiğini söyledi.
Dr. Aktaş, eğer tuvalete çıkıldığında idrar rengi su rengindeyse kişinin yeterli miktarda su içtiğinin göstergesi olduğunu belirtti ve
“Her bünyenin su ihtiyacı farklıdır. Hiç kimse bir diğerinin aynı değildir. İnsanlar kendi ihtiyaçlarına göre su içmeliler. İdrar rengi su rengi olmalıdır. Koyu renk ise yeteri kadar su içmiyorsunuz demektir.” dedi.
DHA
Okunma Sayısı: 1883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.