"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tatlı zehir: Aspartam

Cenk ÇALIK
24 Temmuz 2022, Pazar
Aspartam sentetik olarak veya GDO’lu bakteriler tarafından üretilen ve şekerden 150 ile 200 kat daha tatlı olan bir suni tatlandırıcıdır.

Kodu E951’dir. Diyet/light içecekler, sakız, hazır kahve kreması, şekerleme ve tatlı ürünleri, kekler, bisküviler, pastalar, gazozlar, meyve suları diye devam eden altı binden fazla gıda ve altı yüzden fazla da ilaçta kullanılır. Birçok doktor diyabet hastalarının reçetesine tatlandırıcı olarak yazar.

Aspartam uzmanı olarak tanınan Dr. H.J. Roberts, zararları hakkında şunları söylüyor: “Aspartam gerçek bir zehirdir. Sizi temin ederim ki aspartamın öldürücü olduğunu onun kaşifi Monsanto’da bilmektedir. Amerikan Diyabet Derneği, Diyabet Kongreleri ve diğer müesseseler Monsanto’dan fon almaktadır. Tüketenleri ölüme kadar giden komaya soktuğu, sinir sistemini tahrip ettiği, sayısız nörolojik soruna yol açtığı binlerce kez belgelenmiştir!”

Bütün riskleri bilinmesine ve FDA’nın, arasında epilepsi krizi, migren, panik atak, beyin tümörü ve diğer tümörler, hiperaktivite, obezite, kronik yorgunluk, saç dökülmesi, unutkanlık, depresyon, kısırlık, agresifite, düşük yapma, diyabet, parkinson ve alzheimera yol açtığını kabul etmesine ve de çocuklarda nörolojik değişimler, ruhsal gelişim bozukluğu ve endokrin bozuklarına yol açtığı sayısız kez ispatlanmasına rağmen hala yasaklanmış değildir. Kunolin sarısı (E104) ile birlikte kullanıldığında normalden yedi kat daha zararlı hale gelir.

Bu arada aspartam hakkında araştırma yaparsanız çok sayıda olumlu çalışma ve beyanlara rastlarsınız. Kafanız karışmasın. Bu olumlu sonuçlanan araştırmaların finansmanlarını Aspartam üreticileri karşılıyor. “Aspartamın zararlı olup olmadığını dair yapılan araştırmalar: İlaç firmalarının sponsor olduğu araştırmalar (74 araştırma) %100 zararı yok. Bağımsız araştırmalar (92 araştırma) %8 zararı yok, %92 zararlı.”1

Bu tablo her şeyi anlatıyor. Binlerce gıda ve yüzlerce ilaca katılmasını başka türlü nasıl izah edebilirdik ki? Prof. Dr. Woodrow C. Monte’nin “Aspartam insanlık karşısında işlenmiş bir suçtur.”2 ifadesi veciz bir özet değil midir?

Bu vesileyle bazı tatlandırıcıların şekerden kaç kat tatlı olduklarını nazara vererek nasıl bir endüstri meydan geldiğini daha iyi anlamaya çalışalım. Sakkarin (E954) 300 kat, Suklaroz (E955) 600 kat, Neohesperidin (E959 1500 kat, Taumatin (E957) 2000 kat, Neotame (E961) ise şekerden tam 8000 kat daha tatlıdır. Bunların hiç birisi doğal değildir, sentetik ya da GDO kökenlidir. Bu katkılar, aspartamın gösterdiği zararlarının birçoğunu gösterirler. Ağzımızın tadının kaçtığının farkındayız. Böyle olmasının sağlık açısından elzem olduğunu takdir edeceğinizi umuyoruz…

Dipnotlar: 

1-Prof. Dr. Ahmet Aydın, Taş Devri Diyeti, s.18;

2-İsmail Tokalak, Dünyada Gıda Terörü, s. 175.

Okunma Sayısı: 3959
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Said Yüksekdağ

    24.7.2022 21:58:47

    Allah razı olsun Cenk ağabeyim. Bu tarz bilgilendirici yazılara ihtiyaç var. Rabbim kalemine kuvvet versin. 🤲🏼

  • Cemal Özkaya

    24.7.2022 08:03:47

    Desenize Allah'ın bize verdiği ömrün kalitesizliğinin sebebi perdesi bunlarmış. Kullanıldığı yerlere bakarsak kurtuluş çok zor. Ne yapalım bizdede doğru İslamiyet ve İslam'a layık doğruluk anlamında çok umutlu halimiz yok. Anlaşılan üstadın haber verdiği kıyamet kopma tarihi doğru gibi.

  • Eyüp Aktaş

    24.7.2022 05:01:50

    "olumlu çalışma ve beyanlara rastlarsınız. Kafanız karışmasın. Bu olumlu sonuçlanan".....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı