"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akaryakıt istasyonları vergi tahsildarı gibi

11 Mart 2022, Cuma 23:09
Petrolün varil fiyatında düşüş yaşansa da dövizdeki artış akaryakıt ürünlerine yine zam olarak yansıyor.

Akaryakıt ürünlerine gelen en ufak zam da üreticiler tarafından A’da Z’ye her şeyin fiyatını artırıyor.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl’ün paylaştığı verilere göre 2006-2021 dönemleri arasındaki 16 yıllık sürede; motorlu taşıt satışından 264,2 milyar lira Özel Tüketim Vergisi tahsil edildi. Aynı süre zarfında petrol ve doğalgaz ürünlerinden tahsil edilen ÖTV 670,8 milyar lira oldu. Sadece bu iki başlıkta tahsil edilen toplam ÖTV tutarı 935 milyar lira buldu.

Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz’a göre fahiş fiyatları engellemenin iktidarın takdirinde. Türkyılmaz, “Bütün akaryakıt istasyonları devlet için vergi tahsildarı gibi çalışıyor” dedi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Eski BOTAŞ yetkilisi ve enerji uzmanı Ali Arif Aktürk, akaryakıtta alınan ÖTV ve KDV’nin şu anda büyük önem arz ettiğini bu nedenle iktidarın bundan bir indirime gideceğini beklemediğini aktardı.

Okunma Sayısı: 1380
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    12.3.2022 18:02:22

    Bu akar yakıt zamlarıyla, bütün kalem mallara zam geliyor, bunu deliye bile sorsanız bilir, o halde hükümetimiz, esnafın zam yapmasını eleştirmesi hiç de samimi değildir, seçimlerde hükümet kazanamazsa, yaptığı zamlar yüzünden olduğunu asla unutmasın, milletin aklı ile kimse dalga geçmesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı