"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Ambalajsız peynir satışı yasağı, dar gelirlileri olumsuz etkiler'

30 Eylül 2015, Çarşamba 14:47
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, ambalajsız peynir satışının yasaklanmasıyla dar gelirlilerin evine peynir götüremeyeceğini söyledi.

AESOB Başkanı Sevimçok, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak ambalajsız peynir satışının yasaklanmasına ilişkin kararla ilgili açıklama yaptı. Uygulama sonrası vatandaşın bütçesine göre istediği ölçüde ve tatmadan peynir alamayacağını ifade eden Sevimçok, “Asgari hayat şartlarında geçinmeye çalışan çoğu vatandaş, genellikle az miktarda ve tüketeceği kadar peynir alıyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte artık ambalaj içerisine girecek olan peynir standart bir boyutta ve fiyatta olacak. Kısıtlı bütçesine göre istediği ölçüde ve tadarak peynir alamayan çoğu vatandaş ise evine peynir götüremeyecek.” diye konuştu. 

Bu durumun küçük esnafa da darbe vuracağını belirten Sevimçok, peynir fiyatlarının da yükselebileceğine işaret ederek, “Bu yeni uygulama yüzünden küçük bakkal ve marketlerde peynir satışları düşecek.” dedi.

Tebliğ şartlarının maliyetleri de yükselteceği için peynir fiyatlarının buna bağlı olarak artacağına dikkati çeken Sevimçok, şunları söyledi: “Vatandaşa sen şu kadar peynir alacaksın diye bir dayatma yapılamayacak. Bu yeni düzenlemeden en çok küçük esnaf etkilenecek ve mahalle bakkalından cebindeki parası kadar istediği ölçüde tadarak peynir alıp kestiremeyecek olan vatandaşlar kredi kartlarına yüklenerek büyük marketlere yönelecek. Böylelikle geleneksel satış yapan küçük esnafa bir darbe daha vurulacak.”

Yasa gereği her türlü gerekli hijyen eğitimlerinin esnaflara zaten verildiğini ve gerekli kontrollerin de yapıldığını ifade eden Sevimçok, her şeyin sadece paketlerde satılabilmesinin mümkün olmadığını ve bu dayatmanın yerine satış yapılan yerlerin gerekli hijyen standartlarına uygun olup olmadığına bakılmasının çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler: aesob, peynir, düzenleme
Okunma Sayısı: 1582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı