"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Asgari ücret kadar bile para kazanamıyoruz’

19 Şubat 2024, Pazartesi 23:50
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticiden 13 buçuk liraya alınan sütün marketlerde tüketiciye 39 lirayı satılmasının hayvancılık yapana faydası olmadığını söyledi.

Süt üreticisi “Maliyetler sürekli artıyor. Asgari ücret kadar bile para kazanamıyoruz. Kime çalıştığımız belli değil, süt toplayan firmaya mı, yemciye mi çalışıyoruz, bilmiyoruz. Bu işin tek karlı yeni kendi ürettiğimiz peyniri yememiz oluyor” diyerek yaşadıkları sorunları anlattılar. Tarla kiralarının çok arttığını, 300 liradan 3 bin liraya kadar kiralık tarlaların olduğunu belirten üreticiler, “Kira fiyatları tarla sahibinin insafına kalıyor. Biz buğday üretirken, üründen kar elde edemedik. O nedenle arpa üretimine geçerek, en azından hayvanlarımız için yem sorununu çözmeye çalışıyoruz. Ürettiğimiz sütü USK tavsiye fiyatı 13 buçuk liraya çıkardı  ama  50 kg hayvan yemini torbası 570 lira oldu” diyerek yaşadıkları zorluklara dikkat çektiler. Ulusal süt konseyi çiğ sütün tavsiye fiyatını 13 buçuk lira olarak belirlemesine rağmen 10 liraya, 11 liraya süt satmak zorunda kaldıklarını da anlatan üreticiler, “Süt üretimi her geçen yıl biraz daha zorlaşıyor” dediler.

Bursa - M. Yasin Aydın

Okunma Sayısı: 1609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı