"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Elvan: Rusya krizi büyümeyi engelledi

29 Ekim 2016, Cumartesi 15:52
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya ile yaşanan uçak krizi dolayısıyla ekonominin büyük bir gerileme yaşadığını belirterek “Bu yıl hedefimizin aşağı yukarı 8,5 milyar dolar altında bir turizm geliri elde ediyoruz” dedi.

Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin ekonomiyi pozitif yönde etkileyeceğini belirterek, “Bu durum 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak” dedi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Geçtiğimiz 3 ay içerisinde böyle bir süreci yaşadık. Tüketim yönü itibariyle o süreçte kısa vadeli bir rahatlama sağlamamız, bir hareketlilik getirmemiz gerekiyordu. Buna yönelik önlemler aldık. Bu da gayet normal. Bu alınan önlemleri uzun vadeli alınmış bir önlem gibi görmeyelim. Şu dönemde buna ihtiyacımız vardı ki bunları aldık” diye konuştu.

Turizm gelirimiz düştü

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada Rusya’yla yaşanan son gelişmeleri ve darbe girişimi sonrası ekonominin durumuyla ilgili açıklama yaptı. Elvan, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’nin turizm gelirlerinde ciddî bir düşüş meydana geldiğini belirterek, “Bu yıl hedefimizin aşağı yukarı 8,5 milyar dolar altında bir turizm geliri elde ediyoruz. Önemli bir rakam. Büyümemizi önemli ölçüde aşağı çekti” değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

Okunma Sayısı: 1467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı